Sex mål. Skyttedrottningen Rebeca Lööf gjorde sex mål när Tvåstad KIK vann derbyt mot IBK Elfhög med 15-1.

Tvåstad stormade fram i derbyt

IBK Elfhög gjorde första målet. Sedan gjorde Tvåstad KIK femton på raken. – Vi trummade på bra och vi behövde den här marginalen, säger Tvåstads tränare Christian Filipsson.

|

När Tvåstad och IBK Elfhög möttes i seriepremiären i Arena Älvhögsborg den 28:e september hängde Elfhög med i halva matchen. Den här gången var det kört efter en period.

– När vi gjorde 4-1 i slutsekunderna av den första perioden orkade de inte längre, säger Christian Filipsson.

Men det var faktiskt Elfhög som tog ledningen. Frida Öberg fick skottläge i den femte minuten och ur snäv vinkel letade sig bollen in i nät.

Men glädjen blev kortvarig. Tvåstad kvitterade mindre än minuten senare och trummade sedan på i ett mycket högre tempo än gästerna.

Elin Johansson gjorde 2-1, Rebeca Lööf 3-1 och även 4-1 innan den första periodpausen.

Tvåstad vann den andra perioden med 4-0 och den avslutande rundan med 7-0.

Christian Filipsson testade nya konstellationer under matchen och gladdes åt att det fungerade.

– Vi flyttade upp Rebeca Lööf från backposition till anfall. Hon gjorde sex mål och fungerade väldigt bra ihop med Ximena Pettersson, som gjorde två mål och spelade fram till sju, säger Filipsson.

Tvåstad fortsätter i och med segern jakten på serieledarna Fristad, som med en match mer spelad ligger sex poäng före och har sex mål bättre målskillnad.

– Vi och Fristad är för bra för den här serien. Vi vann serien i fjol och har en bredare trupp i år, säger Christian Filipsson.

Seriesegrarna får kvala för att försöka ta sig upp i allsvenskan.

Matchfakta

Tvåstad KIK-IBK Elfhög 15-1 ( 4-1, 4-0, 7-0)

Målen, Tvåstad: Rebeca Lööf 6, Maria Olsson 3 Ebba Lidholm 2, Ximena Pettersson 2, Elin Johansson, Negjime Beka.

IBK Elfhög: Frida Öberg.