Tvåstad vann innebandyderbyt

Det var en jämn förstaperiod i högt tempo. Sedan orkade inte IBK Elfhög fullfölja. När Ximena Pettersson gjorde 3-0 i slutet av andra perioden rann det iväg till storseger 9-2 (1-0,5-0,3-1) för Tvåstad.

|

Tvåstad var storfavoriter att vinna derbyt borta mot IBK Elfhög. Men hemmalaget överraskade stort i den första perioden och höll jämna steg med det tippade topplaget. – Det var ett väldigt högt tempo i den första perioden. Vi var kanske lite nervösa, eftersom det var vår första match för säsongen och vi hade lite svårt att hitta varandra, säger Tvåstads femmålsskytt Rebeca Lööf. Elfhög mötte högt upp i banan i den första perioden och satte stopp för Tvåstads uppspel. Louise Nord var nära att ge hemmalaget ledningen mitt i perioden, men skottet gick några centimetrar utanför stolpen. Istället kunde Amanda Pesonen ge Tvåstad ledningen efter en utvisning på en hemmaspelare 14 minuter in i matchen. Elfhög gav dock inte slaget förlorat och Evelina Pettersson fick en jättechans att kvittera knappa minuten senare. Hon fick ett inspel från kanten och var helt ren framför Tvåstadmålvakten Sofie Karlsson, men brände friläget. I den andra akten gick gästerna på knock från start och malde successivt ner hemmalaget. Det var i stort sett spel mot ett mål, men en storspelande IBK-målvakt, Cecilia Olsson, höll tätt. I takt med att orken tröt blev dock avståndet till markeringarna allt längre och Elfhög tvingades jaga. Till sist tvingades Cecilia Olsson kapitulera. Amanda Pesonen gjorde sitt och Tvåstads andra mål åtta minuter in i den andra perioden. Med drygt fem kvar av den andra perioden satte Ximena Pettersson 3-0 och sedan rullade målen in med jämna mellanrum. 6-0 efter två perioder blev till sist 9-2 och segern var hur rättvis som helst. – Vi sa till oss själva efter den första perioden att ta det lugnt och inte stressa. Det gav utdelning till sist, säger Rebeca Lööf, vars kedja stod för Tvåstads samtliga nio mål. Rebeca Lööf gjorde fem av målen, Ximena Pettersson och Amanda Pesonen två vardera. Elsa Sundberg i Elfhög var inte alltför deppad trots storförlusten. – Det var roligt, men det var tufft motstånd. Vi slappnade av för mycket i den andra perioden. Elfhög som kommer från division 3 har inlett serien med två stora förluster, 3-11 och 2-9, men Sundberg tror på poäng framöver. – Vi har mött två av favoritlagen, säger Elsa Sundberg.

Matchfakta IBK Elfhög-Tvåstad KIK2-9 (0-1, 0-5, 2-3)​ Målen: 0-1 (14.06) Amanda Pesonen, 0-2 (28.01) Amanda Pesonen, 0-3 (34.18) Ximena Pettersson. 0-4 (37.37) Rebeca Lööf, 0-5 (38.49) Ximena Pettersson, 0-6 (39.30) Rebeca Lööf, 0-7 (42.48) Rebeca Lööf, 0-8 (46.23) Rebeca Lööf, 1-8 (53.50) Evelina Pettersson, 2-8 (55.59) Rebecca Billgren Eriksson, 2-9 (56.22) Rebeca Lööf, Utvisningar, Elfhög: 4x2 min. Tvåstad: 3x2 min. Domare: Sven Persson o Kenth Lindqvist, båda Vänersborg.