Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Nils van der Poel (i mitten) vann B-gruppen på 5000 meter för tvåan norrmannen Sindre Henriksen och Marwin Talsma från Nederländerna.

  Van der Poel klar för VM

  Sedan tidigare är han klar för OS. Nu är även en VM-plats säkrad för Nils van der Poel, det efter seger i B-gruppen på 5000 meter i helgens världscupstävling.

  Trollhättesönerna David Andersson och Nils van der Poel åkte till helgens världscupstävlingar i tyska Erfurt i jakt på VM-biljetter. För en av dem blev det en rolig helg.

  Nils van der Poel imponerade och vann B-gruppen på 5000 meter på tiden 6.22,98. Segern innebär att han har säkrat en plats i allround-VM i Amsterdam i mars, ett mästerskap som avgörs utomhus på Olympiastadion och som förväntas bli en riktig folkfest.

  I och med det väntar en riktigt roligt vårvinter för van der Poel med både 5000 meter på OS i Sydkorea och med allround-VM.

  För David Andersson blev det inte lika roligt, motgångarna fortsätter. Och efter lördagens 1000-meterslopp där han kom på en 22:e plats i B-divisionen beslutade han sig för att inte tävla mera under helgen. Enligt svenska skridskoförbundets hemsida är han antagligen påverkad av någon sjukdom.