Anton Snibb (i mitten) var en av målskyttarna i fredagskvällens målfyrverkeri i Rådahallen där FC Mellerud besegrade Skövde United FC med 11-10.
Anton Snibb (i mitten) var en av målskyttarna i fredagskvällens målfyrverkeri i Rådahallen där FC Mellerud besegrade Skövde United FC med 11-10.

Veritabel målfest i Rådahallen

Nu har det hänt – FC Mellerud har tagit sina första poäng i högsta futsalligan. – Svårt att säga om vi gör en bra match, fast på det stora hela taget förtjänar vi att vinna, kommenterar spelande coachen Valon Gashi efter målfesten i Rådahallen.

ANNONS
|

Inför mötet med Skövde United FC i på fredagskvällen stod FC Mellerud på noll poäng efter fem avverkade matcher. Nu är den förhatliga nollan i vinstkolumnen spräckt. Detta efter en veritabel målfest som inte tog slut förrän hemmalaget hade gjort elva mål – och Skövde tio! 11-10 alltså i en match där målen föll som fallfrukt en sen höstdag. – Vi spelade offensiv fotboll, säger Valon Gashi och skrattar.

Spelet böljade verkligen fram och tillbaka och lagen turades om att sitta i förarsätet. I halvtid hade Skövde ledningen med 6-5, men i andra halvlek skaffade sig Mellerud en tvåmålsledning som man höll tills 30 sekunder återstod att spela. Då reducerade gästerna till 11-10 och goda råd var dyra. – Men vi höll undan, något vi inte klarat tidigare, säger Valon Gashi som var mycket glad över segern: – Klart att det inte är bra att släppa in tio mål, men vi gör fler och den här segern har vi väntat länge på. Dessutom tar vi den mot ett lag med Sveriges bäste futsalspelare,Sargon Abraham.

ANNONS

Segern innebär att FC Mellerud går upp på samma poäng som Skövde United som dock har bättre målskillnad och därmed ligger kvar på kvalplats. Redan på söndag spelar Valon Gashi & co nästa match i SFL Söder, nämligen borta mot regerande svenska mästarlaget IFK Göteborg.

ANNONS