Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

I dag väntar första av två matcher mot toppkonkurrenten Fristad för Tvåstad KIK. Poängdrottningen Ximena Pettersson tror det är en fördel att börja på hemmaplan. ”Om vi lyckas ta tre poäng så har vi en fördel inför nästa möte och kan kanske till och med spela på resultat.” Bild: SEBASTIAN LAMOTTE
I dag väntar första av två matcher mot toppkonkurrenten Fristad för Tvåstad KIK. Poängdrottningen Ximena Pettersson tror det är en fördel att börja på hemmaplan. ”Om vi lyckas ta tre poäng så har vi en fördel inför nästa möte och kan kanske till och med spela på resultat.” Bild: SEBASTIAN LAMOTTE

Ximena i nyckelroll när seriefinal väntar

Tvåstad KIK har hittills gått som tåget, men i dag är det upp till bevis. Seriefinal mot Fristad väntar. – Det är väldigt nervöst, säger poängdrottningen Ximena Pettersson.

Se matchen här!

Förra året drog Fristads GoIF det längsta strået och knep seriesegern och den allsvenska kvalplatsen mitt framför ögonen på Tvåstad KIK. Riktigt surt och efter seriefinalen sa en besviken Christian Filipsson, tränare Tvåstad, att han hoppades att Fristad skulle gå upp så att KIK slapp möta dem i år.

Men så enkelt blev man inte av med sina banemän, i stället har serien utvecklats sig till att bli ruggigt lik förra säsongens. Fristad och KIK har lämnat konkurrenterna bakom sig och ligger etta respektive tvåa på 19 poäng, nio fler än trean IBK Alingsås.

I dag kommer Fristad till Idrottshuset för seriefinal.

– Det är väldigt nervös, men vi är laddade. Det blir en värdemätare för oss. Tempot kommer att bli ett annat och det gäller att vi är på hugget, säger lagets bästa poänggörare Ximena Pettersson, som inte har den bästa erfarenheten av Fristad.

– För mig personligen har det inte gått så bra mot dem tidigare. Jag har varit väldigt hårt markerad och inte riktigt kommit loss. Men det ska det bli ändring på i morgon (läs i dag), säger hon.

Viktig spelare

Om man kollar på poängligan är det högst troligt att Pettersson kommer att stå för en del mål och assist. Hittills har hon gjort 17 poäng, nio mål och åtta assist, och ligger trea efter, inte helt otippat, två Fristads-spelare.

– Lite press sätter det ju och jag ska försöka leva upp till det. Det hade varit roligt att göra lite poäng, speciellt mot det här laget.

Just Pettersson lyfts fram som en nyckelspelare av tidigare spelaren numera tränaren Maria Olsson.

– Ximena har en enorm kapacitet när hon är på topp och jag hoppas att hon är det i morgon (läs i dag). I så fall kan hon avgöra en hel match själv, säger Olsson.

Några frågetecken finns då laget den senaste tiden dragits med flera skador och sjukdomar.

– Men det ser lite bättre ut igen och alla är tillbaka igen, vi får bara hoppas att de som varit skadade håller.

Slår i underläge

Oavsett kommer det inte att bli enkelt för KIK. Fristad har ett starkt lag, leder serien på tio plusmål och har siktet inställt på seriesegern även i år och får också gälla som favoriter.

– Det blir helt klart den tuffaste matchen i år och vi behöver vara på tå. Men sätter vi bara de moment vi tror blir viktiga, som försvarsspelet framför mål och duellerna en mot en, så har vi chans, säger Olsson.

Favoritskapet är inget som bekymrar fristads tränare Andreas Thern, ny för säsongen.

– Vi kan ta på oss rollen som favoriter. Det ska bli riktigt roligt, det här har jag väntat på sedan säsongen började. Vi har redan gjort jobbet så nu är det bara att njuta, säger han och berättar att Fristad kommer till Vänersborg med bästa möjliga lag.

MEST LÄST