61 lag gjorde upp i den 28:e Marathonstafetten

LÖPNING Som väntat var Hälle IF snabbast i årets Marathonstafett. Löparfesten lockade gammal som ung till Skidstugan i Ströms­lund.

|

Det var Trollhättekillen Herman Nedar från TBIS Nollfyrorna ­Parents som satte tempo i loppet och var först vid första växlingen. – Jag hade som plan att komma först, så jag gav allt. Det var kul att vi fick leda ett litet tag, sa han medan han väntade på att springa nästa sträcka. 61 lag deltog i årets tävling som flyttat tillbaka till gamla banan vid Skidstugan. Bansträckningen var som vanligt 2 340 meter och varje lag sprang 18 varv. Emma Hurtig från Team Kraftprovet var positiv efter sitt första varv och tyckte det var bra att loppet flyttat tillbaka till gamla banan. – Jag tycker om att springa i skogen. Löpningen kändes förvånansvärt bra i dag. Hennes lagkamrat Frida Söderqvist höll med. Hon sprang loppet för fjärde gången. – Det är lagandan som gör det här loppet roligt. Man springer inte bara för sig själv utan för hela laget och det gör att man ger det där lilla extra ute i spåret. Att ge det lilla extra räckte hela vägen för Team Kraftprovet som vann damklassen för andra året i rad. Den öppna klassens vinnare Hälle IF varvade konkurrenterna på 14:e varvet och fortsatte att utöka sin ledning ända in i mål. En av lagets veteraner, Karl Borgö, var nöjd med insatsen. Han sprang sin första Marathonstafett för 20 år sedan. – Det är alltid kul att vinna och när vi kommer hit med ett sådant här bra lag så är det klart att vi ska vinna. Men man springer inte det här loppet för att det är en tävling, man springer det för att det är ­roligt.