Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Image - 1
Den 14 april 2008 kunde Peter Nilson, enhetschef vid Arena Fritid, inspektera det då nya konstgräset på Vänersvallen Nord. Nu kommer det att bytas ut, och delar av det gamla hamna på träningsplanen vid Frendevi i Frändefors.

Arena Fritids plan för planer

Nytt konstgräs på Vänersvallen Nord, och en renovering av Frendevi Idrottsplats i Frändefors. – Så länge det sker inom budgeterade medel blir det så, säger Peter Nilson, enhetschef vid Arena Fritid.

Det nuvarande konstgräset på Vänersvallen togs i bruk den 14 april 2008, men nu blir det av allt att döma nytt någon gång under 2014.

– Det bör bytas ut, konstaterar Peter Nilson.

Något exakt datum finns dock inte spikat.

– Men det kommer inte att ske före seriestart, så mycket vet jag idag. En mer exakt tidpunkt ska vi diskutera med klubbarna, främst Vänersborgs IF och Vänersborgs FK.

Samtidigt öppnar bytet av konstgräs på Vänersvallen för konstgräs även i Frändefors. Delar av det gräs som byts ut kan komma att hamna på den träningsplan (grus) som är belägen med ena kortsidan mot riksväg 45.

– De bästa bitarna från Vänersvallen räcker till träningsplanen i Frändefors, den håller inte rätta måtten för 11-mannaspel, fortsätter Nilson.

Tanken är istället en träningsplan och yta för spontanidrott, att använda av Frändefors IF, Dals Södra FFI och de närliggande skolorna.

– Vi hade möte med de båda föreningarna i fredags, och ska ha ett nytt inom kort.

Till exempel måste den kastring som nu finns i ena hörnet av grusplanen flyttas när/om konstgräset kommer på plats.

– Sedan är avsikten att både dränera och renovera Frendevi med inriktning på friidrotten, säger Nilson.

I paketet ingår även etapp 1 i renoveringen av Idrottshuset i Vänersborg, och möjligen lite till:

– Jag har ett politiskt uppdrag att se över plansituationen i hela kommunen, och där ingår även Brålanda och Vargön, säger Peter Nilson.

Men med ett viktigt förbehåll:

– Allt måste ske inom ramen för budgeterade medel, det finns inga extra pengar för det här.

Fotnot: Både VIF och VFK:s herrlag återfinns i år i division 3 Nordvästra Götaland (seriestart 13 respektive 12 april), och föreningarnas damlag i division 3 Västergötland Västra (seriestart 26 och 25 april).

Image - 2
MEST LÄST