Anton Heinulf, Gripen Trollhättan och Villa Lidköping, är uttagen i den svenska truppen till P19-VM i Syktyvkar.
Anton Heinulf, Gripen Trollhättan och Villa Lidköping, är uttagen i den svenska truppen till P19-VM i Syktyvkar.

Anton klar för ny VM-turnering

Håkan Rohlén har tagit ut truppen till P19-VM i slutet på månaden. En av de uttagna är Gripen Trollhättans Anton Heinulf, 17. – Det ska bli spännande, det blir mitt andra besök i Ryssland.

ANNONS
|

Sverige är regerande världsmästare för P19, det blev man för nästan exakt ett år sedan, turneringen avgjordes i Trollhättan, efter en bragdvändning i finalen mot Ryssland. Årets VM-turnering avgörs i ryska Syktyvkar, och när förbundskaptenerna Håkan Rohlén-Sergei In-Fa-Lin presenterade sin 16-mannatrupp var Anton Heinulf, från Trollhättan, ett av namnen. – Det är som vanligt svårt att göra en uttagning, det finns många duktiga spelare att välja på. Konkurrensen har varit hård mellan killarna, säger Håkan Rohlén i ett pressmeddelande. Anton Heinulf kombinerar spel i juniorelitserien i Villa Lidköping med elitseriespel för Gripen Trollhättan, och fanns på isen så sent som i tisdags när Gripen förlorade hemma mot Hammarby. – Det fungerar bra att spela i de båda lagen, det går mycket snabbare i elitserien och det har jag nytta av när jag spelar i juniorlaget. Anton är född 1999 och tillhör därmed de yngre i truppen, där merparten är födda 1998, och det betyder att han hinner med ytterligare ett VM på juniornivå. Den svenska truppen samlas på Arlanda 24 januari, med destination Syktyvkar, cirka 130 mil nordost om Moskva. Deltar gör den väntade fyrklövern bestående av Ryssland, Sverige, Finland och Norge. – Men det kan bli ytterligare något lag, tidigare har bland annat Kazakhstan funnits med när det handlat om P17, säger Erik Jonsson på Svenska Bandyförbundet.

ANNONS

VM-truppen

Målvakter:Anton Andersson, Sirius, Filip Mörkdal, Västerås. Utespelare:Rasmus Sjöström, Västerås, Joel Broberg, Villa Lidköping, Philip Lindqvist, Vetlanda, Edwin Nilsson, Sandviken, Matteus Liw, Edsbyn, Viktor Hulthammar, Nässjö, Albin Rohlén, IFK Motala, Simon Karlsson, Tranås, Karl Bergstrand, Villa Lidköping, Max Mårtensson, Västerås, William Arvidsson, Villa Lidköping, Filip Ljus, Edsbyn, Niklas Gifting, Västerås, Anton Heinulf, Gripen Trollhättan.

ANNONS