Stig Bertilsson, förste vice president i Internationella Bandyförbundet, tror att VM-turneringen får nytt upplägg redan till Chabarovsk nästa år.
Stig Bertilsson, förste vice president i Internationella Bandyförbundet, tror att VM-turneringen får nytt upplägg redan till Chabarovsk nästa år.

Bandy-VM får nytt upplägg

Sverige är på nytt världsmästare i bandy, efter finalvinsten mot Ryssland, men turneringens upplägg fick en hel del stryk. – Med stor säkerhet gör vi om redan till nästa år, säger Stig Bertilsson.

ANNONS
|

Stig Bertilsson är, förutom att han är ordförande i Svenska Bandyförbundet, även förste vice president i Internationella Bandyförbundet (FIB), och det är i den senare egenskapen han nu uttalar sig. – Jag räknar med att ett beslut tas nu till sommaren, i FIB:s exekutiva kommitté, och att förändringen genomförs redan till VM i Chabarovsk 2018. Den kritik som framförts har i första hand handlat om kvartsfinalerna, där Sverige mosade Tyskland (34-6), och både Ryssland (17-0 mot Vitryssland) och Finland (15-1 mot USA) vann stort. Den fjärde var Kazakstan-Norge (4-5). – Kritiken har varit berättigad, och den har vi tagit till oss. Det nuvarande upplägget har aldrig varit någon framgång, och förändringen borde ha skett redan tidigare, säger Bertilsson. Det förslag som FIB har att ta ställning till innebär att: ... Lag 1-2 i grupp 1 går direkt till semifinal. ... Lag 3-4 i grupp 1 spelar kvartsfinal mot lag 1-2 i grupp 2. ... Lag 3-4 i grupp 2 spelar nedflyttningsmatch, där förloraren ersätts av vinnaren från VM:s B-grupp. – Lagen i grupp 2 måste fortfarande få chansen att spela om en semifinalplats, det pratade vi om redan nu i Sandviken. Som ordförande i Svenska Bandyförbundet kunde Bertilsson dagen efter den bragdartade vändningen konstatera att: – Det var en otrolig känsla att få vinna VM-guld. Något längre firande hanns dock inte med, redan måndag förmiddag var han tillbaka i verkligheten. På agendan stod möte med både kommunstyrelsen och kommunfullmäktige i Bengtsfors. Fotnot: Till VM i Chabarovsk är Göran Svenssons Kanada kvalificerat sedan Lönnlöven vunnit B-gruppen, den turnering som nyligen avgjordes i Trollhättan.

ANNONS
ANNONS