Bollnäs Patrik Nilsson var tremålsskytt redan efter 20 minuter mot IFK Vänersborg, matchen slutade 4-2.

Bollnäs VM-spelare levererade

Först blev han uttagen i Svenne Olsson bruttotrupp till VM, efter 20 minuter hade han förstört fredagsmyset för IFK Vänersborg. Bollnäs Patrik Nilsson var glödhet på Sävstaås.

|

IFK Vänersborg och Mikko Lukkarila fick till en bra omställning redan innan matchklockan hunnit till minut 1, men sedan kom mycket att handla om Bollnäs Patrik Nilsson, tremålsskytt redan efter 20 minuter.

– En oerhört jobbig start, ganska kraftig uppförsbacke, om man säger så, kommenterade IFK-tränaren Magnus Nordin.

Låt vara att tvåan styrdes in via IFK-backen Richard Kamperin Wallins skridsko, men skottet ur snäv vinkel kom från Nilssons klubba.

Nu kommer för all del Lukkarila ganska säkert få spela VM ändå, men det var Bollnäs blågula som satte sin prägel på första halvlek.

Per Hellmyrs lyftning låg bakom 1-0, Daniel Berlins instick öppnade för 3-0, båda precis som målskytten Nilsson med fortsatt chans att få spela VM.

– Men på 3-0 är det en jätteoffside, tyckte IFK:s Joakim Hedqvist, och Nordin tyckte inte att hans IFK hade marginalerna med sig den här gången:

– Och det måste vi ha om vi ska slå dem borta, och inte som nu emot oss.

En annan trolig VM-spelare utmärkte sig i inledningen av andra halvlek också, i form av IFK:s Pavel Bulatov.

Den ryske landslagsmannen fick bollen vid mittlinjen, vandrade framåt i sakta mak, innan han avlossade skott från distans och utan chans för hemmamålvakten Patrik Aihonen.

Men sett över 90 minuter skapade Vänersborg för lite i anfallsväg för att på allvar kunna hota Bollnäs den här gången, hämmat av att offensiva pjäser som Emil Viklund och Robin Öhrlund var kvar hemma i Vänersborg.

Det gjorde att Bollnäs i andra halvlek kunde spela på resultatet – och hålla undan.

– När de får åka och hålla bollen är de svåra att komma åt, sa Nordin.

Efter Anders Spinnars 4-1 var det definitivt game over, Olle Berglunds reducering kom för sent för att ge matchen riktig nerv till slutsignalen.

Matchfakta

Bollnäs-IFK Vänersborg 4-2 (3-0)

Målen: 1-0 (3) Patrik Nilsson, 2-0 (17) Patrik Nilsson, 3-0 (20) Patrik Nilsson, 3-1 (49) Pavel Bulatov, 4-1 (86) Anders Spinnars, 4-2 (90+2) Olle Berglund.

Utvisningar, Bollnäs: 2x10 min.

Vänersborg: 1x10 min, 1x5 min.

Hörnor: 10-8.

Domare: Roland Fager.

Publik: 1352.

Så spelade IFK: David Borvall – Adam Herou Löf, Richard Kamperin Wallin, Simon Blomqvist, Pavel Bulatov, Olle Berglund – Sergej Lomanov, Alexander Zitouni, Nikita Ivanov, Joakim Hedqvist – Mikko Lukkarila.

Ersättare: Markus Johansson (mv), Johan Koch, Alexander Mayborn, Filip Lydén, Robin Lundqvist.