Division 1 nästa för Blåsut

Om det inte var hundra procent klart att Blåsut BK får lämna allsvenskan i bandy före söndagens bortamatch mot IFK Kungälv, så är det ett faktum efter densamma. Hemmalaget krossade näm­ligen sina gäster med 17-1 (7-1).

|

Blåsuts chans att nå en kvalplats för nytt allsvenskt kontrakt fanns i teorin innan mötet med IFK Kungälv på Skarpe Nord. Men redan efter fem minuters spel förstod man att den chansen var mindre än minimal. Då hade nämligen ”Kexlaget” skaffat sig en 2-0-ledning som blev 4-0 efter en halvtimme och hela 7-1 i paus.

I den andra halvleken var det bara ett lag på isen och 308 åskådare fick se sina favoriter göra 10-0 innan ­pinan var över för BBK. Markus Eriksson svarade för Blåsuts mål vid ställningen 4-0 och värst i antalet mål blev skyttekungen Lukas Persson med sex full­träffar medan Mikael Lindberg och Elias Modin svarade för tre vardera.

Om Blåsut är klart för division 1 så jagar som bekant IFK Kungälv en kvalplats till elitserien. Men avslutningen är tuff – bortamatcher mot såväl tabellettan IFK Motala som tvåan Nässjö IF, fyra respektive två poäng före Kungälv på tredje plats.

Matchfakta Kungälv-Blåsut 17-1 (7-1) Målskyttar, Kungälv: Lukas Persson 6, Mikael Lindberg 3, Elias Modin 3, Robin Mohlén 2, Ted Skoglund 2, Robin Olsson. Blåsut: Markus Eriksson. Utvisningar, IFK: 2x5 min, 1x10 min. BBK: 2x10 min. Hörnor:11-2. Domare: Oskar Aronsson. Publik: 308.