Nyblivne ryske mästaren Christoffer Fagerström spelar i Hammarby från och med nästa säsong.
Nyblivne ryske mästaren Christoffer Fagerström spelar i Hammarby från och med nästa säsong.

Fagerström valde Hammarby

Christoffer Fagerström har bestämt sig efter ett år som proffs i Ryssland. Han återvänder till Sverige och nästa klubbadress blir ­Hammarby IF.

ANNONS
|

Christoffer Fagerström, med Vargöns BK som moderklubb och med många A-lagssäsonger i IFK Vänersborg i ryggen, nöjde sig alltså med ett år i Neftyanik från Chabarovsk. Där blev han inte bara rysk mästare utan också cupmästare två gånger om – cupen och supercupen.

Men nu har ”´Fager” landat på svensk mark igen och efter att ha blivit jagad av flera storklubbar ­fattade han sitt beslut – det blir spel i Hammarby i fortsättningen. – Svinkul att flytta hit till Stockholm och Hammarby. Det är ju ett bra bandylag och sedan får vi väl se vad jag kan bidra med. Jag är i den mentala perioden av mitt liv då jag vill prova nya saker och då känns Stockholm och Hammarby väldigt intressant, säger Christoffer strax efter att torsdagsträningen blåsts av.

ANNONS

Vänersborg och Tvåstad sätter därmed sin prägel på Hammarby kommande säsong. Förutom Fagerström är Ilja Grachev, uppväxt i Vänersborg, klar för Stockholms bandystolthet och på ledarsidan återfinns som ­bekant Misja Pasjkin från Trollhättan som tränare och Stefan Karlsson, tidigare IFK-tränare, som sportchef och assisterande tränare. Notabelt i sammanhanget är att Fagerströms Neftyanik och Grachevs Baikal möttes i den ryska ligans final (6-2), att båda är bandyfostrade i Vargöns BK – och att båda nu återförenas i Hammarby.

Misja Pasjkin är förstås nöjd med det senaste nyförvärvet: – Det här är en spetsvärvning, en powerspelare med enorm vinnarskalle. Christoffer är en utveck­lingsbar karaktärsspelare och precis en sådan som jag vill ha in i det här laget. Enligt Pasjkin har Stefan Karlsson lagt ner ett stort jobb på att få Fagerströms namnteckning på ett tvåårskontrakt, och nu är det ett faktum. – ”Fager” passar perfekt in vår grupp och spelmodell, menar Misja Pasjkin, som fortfarande håller en eller annan plats öppen i truppen. – Ja, den är inte helt spikad än.

Christoffer Fagerström själv längtar till matcherna på Zinkensdamm i vinter. – Tänk dig några minusgrader och 5-6 000 åskådare på läktarna, det blir superhäftigt. Sedan är det ju helt annorlunda träningsförhållanden här mot vad jag är van vid, men det får man ta.

ANNONS
ANNONS