Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Viktor Nordmark, spelande klubbchef i Gripen.
Viktor Nordmark, spelande klubbchef i Gripen.

Gripen inleder säsongen i Västerås

På torsdag nästa vecka möts IFK Vänersborg och Gripen Trollhättan BK i ett tidigt träningsmöte i Arena Vänersborg. Men redan under lördagen begår GBK matchpremiär, mot Hammarby i ABB Arena.

Mycket återstår av fotbolls­säsongen, men redan nu drar ­vintersporterna igång med Tvåstads båda bandystoltheter IFK och Gripen i förarsätet.
IFK matchade mot gamla IFK-legendarer förra helgen, på lördagseftermiddagen är det Gripens tur att äntra isrektangeln.

För motståndet i ABB Arena svarar Hammarby med Misja Pasjkin och Stefan Karlsson i tränarstaben.
– Sportsligt sett lär vi inte ha ­någon chans med tanke på hur de har satsat inför den här säsongen, å andra sidan kommer vi att ha mycket att prata om efter de tre första träningsmatcherna vilket finns en tanke med, säger Viktor Nordmark, spelande klubbchef i GBK.

Efter Hammarby väntar som sagt IFK Vänersborg på torsdag och två dagar senare ryska Bajkal Energy, också den matchen i Arena Vänersborg.
Tufft så det förslår med andra ord.
– Det är bra och tufft motstånd och vi lär bli varse vad som krävs av oss om vi ska hänga med i nya super­allsvenskan, säger Nordmark, som kan konstatera att GBK-truppen till mer än hälften består av spelare från Tvåstad numera.
– Vi har en lokal förankring på ett helt annat sätt än tidigare, och det är bra.

Den ende som saknas i mötet med Hammarby är kanonskytten Johan Grahn. Han lider fortfarande av sviterna efter den vristskada som spolierade den gångna säsongen ­efter årsskiftet.
– Han har börjat åka skridskor och allt går enligt plan. Men jag tror inte att han är hundraprocentig förrän framåt jul, säger Viktor Nordmark.

Fakta: GBK:s premiärlag
Laget mot Hammarby i ABB Arena:
David Erkenborn (Robin Eliasson) – Henrik Korén, Johan Skatz, Viktor Nordmark, Marcus Hillukkala, Andreas Eriksson – Linus Rönnqvist, Anton Heinulf – Adam Blomster, ­Niklas Holopainen, Robin Karlsson.
Avbytare: Oscar Larsson, Philip Larsson, Mattias Timan, Mattias Wenstedt.

MEST LÄST