Gripen Trollhättans ordförande Stellan Edström upplevde under fredagen sin allra värsta dag i sitt långa idrottsliv. Att åka ur elitserien var en blytung smäll för klubben.
Gripen Trollhättans ordförande Stellan Edström upplevde under fredagen sin allra värsta dag i sitt långa idrottsliv. Att åka ur elitserien var en blytung smäll för klubben.

Gripen måste välja spår för återtåget

Fredagen var ”Dagen efter” för Gripen Trollhättan. Dagen efter att klubben åkt ur elitserien. – Det här är den värsta dagen i mitt idrottsliv, jag mår skitdåligt, säger Gripens ordförande Stellan Edström.

ANNONS
|

Det märktes redan när TTELA-sporten klev in på Gripens kansli tidig fredag eftermiddag att det inte var någon vanlig dag.

Till och med normalt snacksalige Viktor Nordmark, profilen och gamängen, hade svårt att få fram orden.

Och Stellan Edström gjorde sig nog till talesperson för hela föreningen när han konstaterade att:

– Jag har varit med och åkt ur tidigare, men det här är värre.

Med några timmars distans till fiaskot – saker ska nämnas vid sitt rätta namn! – föll Gripen av allt att döma på eget grepp.

Manegen var ju mer eller mindre krattad för de svartgula som slapp både långresan till Kalix och Ljusdal, det på förhand bästa laget av de fyra från allsvenskan.

ANNONS

– Vi underskattade motståndet, så är det. De allsvenska lagen var överraskande bra, bättre än vi trodde, och i takt med att vi förlorade så ökade pressen, erkänner Edström.

Samtidigt är frågan: Vad händer nu?

– Jag skulle säga att föreningen står vid ett vägskäl, säger Edström, och pekar på två möjligheter:

1) Att försöka ta sig tillbaka till elitserien så snabbt som möjligt, men då krävs att stora delar av spelartruppen förblir intakt.

2) Att jobba mot en comeback i elitserien på längre sikt, och vänta in klubbens egna produkter.

– Vi ska nog överväga den långsamma vägen, men det är ett beslut som styrelsen får ta.

Edström själv är ordförande, men bara fram till årsmötet den 21 juni.

– Det är inte så att jag lämnar och springer, jag meddelade redan vid förra årsmötet att jag hade för avsikt att avgå 2017.

Han har då varit klubbens ordförande i åtta år.

ANNONS