Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

BB151226BB916
STÅR ÖVER. Gripens klubbchef och libero Viktor Nordmark spelar förmodligen inte premiären i allsvenska supercupen mot LAIK i kväll. Han har legat sjuk sedan i söndags.

Gripen premiärspelar i allsvenska supercupen

På torsdagskvällen spelar Gripen Trollhättan BK sin första match i den allsvenska supercupen, turneringen som är öppen för de 16 bandyallsvenska lagen och som efter gruppspel avslutas med finalspel i Behrn Arena i Örebro sista helgen i oktober.

Gripen, som ju åkte ur elitserien förra säsongen, inleder cupspelet i kväll när LAIK tar emot hemma i Sparbanken Lidköping Arena. LAIK, som redan har spelat en match i cupen, mot Boltic i lördags, och som vann med 4-3.

Viktor Nordmark, klubbchef och libero i Gripen, spelar sannolikt inte. Han har legat sjuk sedan i söndags och känner sig inte helt kurant än.

– Nej, jag vilar förmodligen, säger Viktor som såg sitt lag först vinna mot Nitro Nora (3-1) i fredags, och sedan spela oavgjort (3-3) mot Nässjö på söndagen, båda lagen seriekonkurrenter i seriespelet.

– Vi spelade bättre än jag trodde att vi kunde mot Nitro Nora och borde ha vunnit med större siffrror. Men som en konsekvens av detta blev det en liten reaktion mot Nässjö, vi blev lite stora efter fredagsinsatsen, menar Viktor Nordmark.

Allsvenska supercupen består av fyra fyrlagsgrupper där Gripen spelar i Västra tillsammans med LAIK, IFK Kungälv och IF Boltic.

Premiär för GBK på torsdagskvällen alltså och helgen 7-8 oktober tar man emot Kungälv (lördag) och Boltic (söndag) i Slättbergshallen.

Segrarna i de fyra grupperna samlas i Örebro sista helgen i oktober. Efter semifinaler möts de båda vinnarna i final.

MEST LÄST