IFK föll tungt mot Mesta Mästarna

Västerås SK visade mästartakter – utan att imponera. Det räckte för att komfortabelt besegra IFK Vänersborg med 6-3 (4-2) i tisdagskvällens elitseriefight i Arena Vänersborg. – Tycker ändå att vi gör en helt okej match, säger IFK-tränaren Stefan Karlsson.

|

Mesta Mästarna VSK kom till ­Arenan med några halvdana matcher i ryggen – 2-4 mot Bollnäs, 2-2 mot Gripen och 4-4 mot Villa Lidköping (tappade 4-0-ledning). Det märktes redan från matchstart. Kapten Magnus Joneby och hans besättning var mycket målmedvetna i sitt agerande, fokuserade och effektiva när lägena dök upp. Därför stod det 0-2 på resultattavlan efter 26 minuters spel sedan junioren Emil Juhlén tagit vara på en stolpretur efter skott från Joneby och backen Patrik Sjöström säkert prickat in en straff sedan Mathias Johansson agerat olagligt i straffområdet. – Men från halvtimmen och fram till slutsignal är det en jämn match, i andra halvlek tycker jag att vi har bra koll, sägerStefan Karlsson. Joakim Hedqvist, som fyllde 39 år dagen till ära, grattis!, prickade in 1-2 på straff sedan Johan Koch på gammalt känt manér solokört igenom VSK-försvaret och hakats av liberon Anders Bruun. En livlina för IFK att komma in i matchen igen, men glädjen blev kortvarig. Fem minuter senare gick Jonas Nilsson runt på vänsterkanten, bröt in och skickade bollen i mål. Strax därefter kom 1-4 genom Ted Bergström som iskallt avslutade sedan IFK tappat bollen högt upp på egen planhalva. – Det är kostsamt att bli av med bollen på det sättet, poängterarStefan Karlsson, som fick se samma sak hända lite senare i matchen när Tobias Holmberg utnyttjade en snabb omställning efter pass från förre IFK-spelaren Mikael Olsson. Dessförinnan hade emellertid Emil Viklund sett till att fastställa pausresultatet 2-4 på hörna. Väldigt lite hände i den andra halvleken, men under de avslutande tio minuterna tände det till. IFK fick en strimma av hopp när Nikita Ivanov ordnade 3-5 efter misspass av VSK och Joakim Hedqvist spelat fram, men i den 90:e minuten stängde Jonas Nilsson butiken med sitt 6-3-mål. Detta sedan Tobias Holmberg elegant frispelat Nilsson i samma veva som speakern förkunnade att Holmberg korats till matchens lirare i grönvitt. Samma utmärkelse i hemmalaget gick till Felix Pherson som från sin ytterhalvplats till vänster var IFK:s klart främste spelare. I slutet av den första halvleken tvingades ytterhalven på den andra kanten, Adam Herou Löf, ge upp på grund av en lårkaka. Förlusten var den tredje på de fyra senaste matcherna för IFK Vänersborg.

Matchfakta Vänersborg-Västerås 3-6 (2-4) Målen: 0-1 (12) Emil Juhlén, 0-2 (26) Patrik Sjöström, 1-2 (28) Joakim Hedqvist, straff, 1-3 (33) Jonas Nilsson, 1-4 (37) Ted Bergström, 2-4 (38) Emil Viklund, hörna, 2-5 (63) Tobias Holmberg, 3-5 (86) Nikita Ivanov, 3-6 (90) Jonas Nilsson. Utvisningar, IFK: 2x10 min. VSK: 2x10 min. Hörnor: 11-8. Domare: Ulrik Bergman. Publik: 2 001. Så spelade IFK: David Borvall – Adam Herou Löf, Pavel Bulatov, ­Mathias Johansson, Simon Blomqvist, Felix Pherson – Sergej Lomanov, Robin Lundqvist, Emil Viklund – Nikita Ivanov, Joakim Hedqvist. Avbytare: Alexander Zitouni, ­Johan Koch, Mikko Lukkarila, Robin ­Öhrlund, Markus Johansson (mv).