IFK gjorde tvåsiffrigt mot Tellus

Han har inte gjort något elitseriemål sedan tiden i IK Sirius för fyra år sedan. På tisdagskvällen gjorde han två.… – Det är fantastiskt kul att få spela i ett så här bra lag, säger Alexander Mayborn efter IFK Vänersborgs utklassningsseger mot Tellus med 12-3 (4-1)..

|

IK Tellus en slagpåsei elitseriebandyn? Jo, det är möjligt att det blir så, men i Arena Vänersborg på tisdagskvällen visade ändå laget takter i den första halvleken som lovar gott inför fortsättningen. Många hade trott att laget skulle "parkera bussen" på egen planhalva, men så blev inte fallet. Laget bjöd till och gjorde som sagt bra första 45 minuter. Men efter pausen var det bara ett lag på isen. IFK stack iväg från 4-1 till 10-1 på 19 minuter och i det läget återstod 25 minuter att spela. Man befarade det värsta och led lite med gästerna från Stockholm. Fem minuter senare stod det 10-3 och IFK-tränaren Stefan Karlsson begärde time out. – Jag vill inte ha för många insläppta mål i en sån här match, men tre är ändå okej, tyckerhan och tillägger: – Vi saknar intensitet i första, men gör en mycket bättre andra halvlek. Självklart är jag nöjd totalt sett. Sergej Lomanov överlät den här gången till andra att spela förstafiolerna. En var landsmannen Pavel Bulatov, rättmätigt utnämnd till matchens lirare med två målgivande passningar som nästan inte var av denna världen i utförandet. Båda gångerna landade bollen på Alexander Mayborns klubba, den glade gamängen som hade slutat med bandy på elitnivå men som fick en andra chans när IFK kallade. Två snygga mål, 3-1 och 7-1, var "Majas" första elitseriemål på fyra säsonger. Sist det begav sig lirade han i Sirius. – Det är det här man har tränat så hårt för. Nu får man betalt för den tid och det jobb man lagt ned. I dag agerar vi som ett lag och vi trivs verkligen bra tillsammans. Pavel Bulatov? – Han är bandyns Beckham! Att på en backposition ha den klubban är helt fantastiskt. Pavel skulle kunna vara en playmaker i vilket bandylag som helst, berömmerAlexander Mayborn. Vid 3-1-målet skickade Bulatov iväg en diagonalpassning som öppnade upp hela Tellusförsvaret på vid gavel, vid 7-1 slog han en överraskande golfchip in till Mayborn som avslutade iskallt. Bandygodis när det är som godast. Överhuvudtaget fick de 1 268 i publiken – bra med tanke på busvädret tidigare under dagen – se många snygga fullträffar och de tolv som gjordes fördelade sig på sju spelare. Notabelt också på pluskontot: Fyra mål kom direkt på hörna, och ett efter hörna. Det är sån statistik som brukar glädja en tränare extra mycket. På fredag väntar tuffare motstånd, Sandviken utomhus på Jernvallen (Göransson Arena är upptagen av dansgala) och med tidig spelstart (18.30) på grund av VM-kvalet i fotboll 20.45.

Matchfakta Elitserien IFK Vänersborg-Tellus (4-1) Målen: 1-0 (3) Emil Viklund, 2-0 (10) Felix Pherson, 2-1 (14) Fredrik Larsson, 3-1 (25) Alexander Mayborn, 4-1 (40) Joakim Hedqvist, hörna, 5-1 (46) Joakim Hedqvist, straff, 6-1 (50) Mikko Lukkarila, 7-1 (54) Alexander Mayborn, 8-1 (57) Sergej Lomanov, hörna, 9-1 (64) Mikko Lukkarila, hörna, 10-1 (65) Nikita Ivanov, 10-2 (67) William Hallberg, 10-3 (69) Martin Krigh, hörna, 11-3 (81) Emil, Viklund, 12-3 (89) Sergej Lomanov, hörna. Utvisningar, IFK: –. Tellus: 1x10 min. Hörnor: 16-4 (10-1) Domare: Jonas Kandell. Publik: 1268. Så spelade IFK: Markus Johansson – Adam Herou Löf, Pavel Bulatov, Mathias Johansson, Richard Kamperin Wallin, Felix Pherson – Sergej Lomanov, Emil Viklund – Mikko Lukkarila, Joakim Hedqvist, Nikita Ivanov.. Avbytare: Robin Lundqvist, Alexander Mayborn, Robin Öhrlund, Olle Berglund, David Borvall (mv).