Sandvikens skyttekung Christoffer Edlund prickade in sex mål i cupmatchen mot IFK Vänersborg.

IFK krossat av SAIK i cuppremiären

IFK Vänersborg hade inte skuggan av en chans mot Sandvikens AIK när lagen drabbade samman i Svenska cupen i Sparbanken Lidköping Arena på fredagseftermiddagen. SAIK vann med hela 8-1 (4-0).

|

Sandviken tog ledningen redan i matchens fjärde minut genom skyttekungen Christoffer Edlund.

Efter en mållös tiominutersperiod lossnade det plötsligt med besked för SAIK.

Christoffer Edlund ökade på till 2-0, Daniel Mossberg till 3-0 innan Edlund fastställde pausresultatet till 4-0.

Eländet för IFK fortsatte i den andra halvleken och sedan Christoffer Edlund fyllt på med ytterligare tre mål och Erik Säfström ett visade resultattavlan 8-0.

Kamraterna fick ett tröstmål till slut genom Mikko Lukkarila.

Under lördagen spelar Vänersborg två matcher i cupen, först förmiddagsmötet med Broberg Söderhamn, sedan Bollnäs på kvällen.