Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Sami Laakkonen dyker upp i IFK Legends i lördagens match mot IFK:s A-lag i Arena Vänersborg. Sami är en av Kamraternas bästa spelare genom tiderna och kan än, den senaste säsongen spelade han SM-final i Finland.
Sami Laakkonen dyker upp i IFK Legends i lördagens match mot IFK:s A-lag i Arena Vänersborg. Sami är en av Kamraternas bästa spelare genom tiderna och kan än, den senaste säsongen spelade han SM-final i Finland.

IFK Legends redo för bandykamp

Åtskilliga spelare  har passerat revy i IFK Vänersborg sedan klubben tog steget upp i landets högsta bandyserie 1986. Några av dessa utgör IFK Legends när IFK:s A-lag gör matchdebut på lördag i Arena Vänersborg. – Mina pojkar har tjuvtränat, så A-laget får se upp, säger Lars Granström, lagledare och UK för Legends.

Idén till en skojmatch som avstamp på bandysäsongen 2017/18 lär ha kommit från Joakim Hedqvist och Mikko Lukkarila, och nu har den idén förvandlats till verklighet.
Lördag eftermiddag är det matchdags – med flera gamla storspelare på isen i Legends och med sina gamla tröjnummer.
Eller vad sägs om Sami Laakkonen, Mats Fröberg, Martin Röing, Pål Hanssen och Danne Hjelm?!
– Problemet var inte att få ihop gubbar till ett lag, problemet var att några blev lite besvikna att de inte blev tillfrågade. Men kanske kan det här bli en återkommande grej och då får förstås andra chansen, säger Lars Granström, materialansvarig i IFK och tillförordnad lagledare för Legends.
Granström går in på sin 28:e säsong i Kamraterna och har upplevt en mängd spelare i blåvit dress genom åren. Han är nöjd med det gäng som nu ska försöka ställa till det för vältränade A-lagsspelare.
Några är fortfarande aktiva, som till exempel Sami Laakkonen, spelade SM-final i Finland så sent som i vintras, Marcus Sixtensson Ottosson (LAIK kommande säsong), Viktor Weiselius, Jonas Berner och ett par till.
Lars Granström och Urban Byström har lagansvaret medan Ulf "Mackan" Nyström har titeln teknisk coach.
– Han står för alla spelidéer, som han gjort i 40 år ...
Matchtiden är 2x30 minuter vilket lär vara tillräckligt för gubbarna i Legends.
– Det här blir en jätterolig grej, ett jippo som vi uppskattar och som jag hoppas folk gillar. Kul att så många före detta IFK-spelare vill ställa upp, säger nye A-lagstränaren Ari Holopainen, som genomförde årets första ispass i måndags och det andra i onsdags.
– Vecka 34 sparkar vi igång på allvar med fyra ispass per vecka plus matcher.
Alla IFK-spelare är tillgängliga vilket innebär att nyförvärven med finländska duon Kimmo Kyllönen och Juho Liukkonen i spetsen är på plats i Vänersborg.

Fakta: IFK Legends
1. Peter ”Löken” Johansson
2: Martin Röing
3: Håkan Engström
6. Thomas Söderqvist
7. Mats Fröberg
7. Magnus Sjöling
7. Erik Nordbrenden
7. Pål Hanssen
9. Jonas Berner
10. Joachim Berglundh
14. Henric ”Budda” Bergius
14. Håkan Larsson Kärnstedt
16. Alexander Mayborn
17. Dan Hjelm
21. Stefan Fredman
33. Marcus Sixtensson O
66. Viktor Weiselius
77. Sami Laakkonen

MEST LÄST