Finske landslagsspelaren Juho Liukkonen har skrivit tvåårskontrakt med IFK Vänersborg.
Finske landslagsspelaren Juho Liukkonen har skrivit tvåårskontrakt med IFK Vänersborg.

Juho Liukkonen klar för IFK

Den blåvita dressen är han välbekant med sedan tidigare i Finlands landslag, och nu blir det blåvitt även till vardags för Juho Liukkonen. Kontraktet med IFK Vänersborg är på två år.

ANNONS
|

Att Juho Liukkonen spenderade den gångna helgen i Vänersborg kunde TTELA-sporten avslöja redan i lördags kväll, och det visade sig snabbt att övergången så dags var inne i sitt slutskede.

När Juho, eller "Lippi" som han kallas, återvände till St Michel gjorde han det efter att ha satt namnteckningen på ett tvåårskontrakt med IFK Vänersborg.

Nye IFK-tränaren Ari Holopainen är påtagligt nöjd med sitt senaste förvärv till lagbygget:

– I Juho får vi en rutinerad och offensiv mittfältare, utrustad med ett bra skott, och en spelare som ger energi både på och utanför isen.

Och till slut blev således kombinationen Holopainen-Liukkonen verklighet.

ANNONS

– Juho har varit på min lista i många år, nu öppnade sig tillfället och då tog vi chansen. Det är en mycket spännande värvning, menar Holopainen.

Läget för dagen vad gäller övriga nyförvärv?

– Vi jobbar brett, mer kan jag inte säga just nu.

Klart är dock att förnyad kontakt är tagen med Joakim "Kimmen" Johansson sedan Ilari Moisala tackat nej.

Tommy Hjert är spelaransvarig i IFK:

– Vi har sökt spelare med olika spetskompetens, och med Juho Liukkonen får vi precis det vi letat efter, en målfarlig offensiv mittfältare.

När det gäller ledarstaben kring IFK:s a-lag så är den nu klar till 2/3-delar.

Vi vet sedan tidigare att Ari Holopainen blir huvudansvarig tränare, och nu också att Thomas Johansson blir en av två assisterande.

– Thomas kommer att ha fokus på målvakterna, säger Tommy Hjert.

Fotnot: TTELA-sporten sökte utan framgång Juho Liukkonen under gårdagen.

Fakta: Läget just nu i spelartruppen

Kontrakt till och med 2017/18: Simon Blomqvist, Mathias Johansson, Richard Kamperin Wallin, Joakim Hedqvist, Robin Öhrlund, Mikko Lukkarila. Kontrakt till och med 2018/19: Viktor Hjelm, Olle Berglund, David Borvall (målvakt), Emil Viklund, Alexander Zitouni, Adam Herou Löf, Johan Koch, Robin Lundqvist, Juho Liukkonen. Utgående kontrakt: Alexander Mayborn, Filip Lydén. Lämnar: Sergej Lomanov (Jenisej), Felix Pherson (Villa Lidköping), Jesper Hjelm (IFK Rättvik), Markus Johansson, Pavel Bulatov o Nikita Ivanov.

ANNONS