Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Joakim Johansson har sagt upp kontraktet med Hammarby, och bekräftar nu att han varit i kontakt med Tommy Hjert, spelaransvarig i IFK Vänersborg.
Joakim Johansson har sagt upp kontraktet med Hammarby, och bekräftar nu att han varit i kontakt med Tommy Hjert, spelaransvarig i IFK Vänersborg.

"Kimmen" bekräftar samtal med IFK

Backen Joakim "Kimmen" Johansson har sagt upp sitt kontrakt med Hammarby, och det kan öppna för en flytt hem till IFK Vänersborg. – Jag har pratat med IFK, bekräftar han.

Joakim Johansson är världsmästarbacken (med P21) som lämnade IFK Vänersborg och hamnade i Hammarby till säsongen 2016/17.

Kontraktet skrevs på 1+1 år, med möjlighet att säga upp av båda, och det har "Kimmen" utnyttjat.

– Det gjorde jag redan i mitten av den här säsongen.

Några konkreta anbud har han i nuläget inte att ta ställning till, men när de kommer så lovar Joakim att han ska lyssna:

– Jag har lärt mig att inte stänga några dörrar.

Och medan det ännu så länge varit helt tyst från Hammarby har "Kimmen" hunnit med ett första samtal med Tommy Hjert, spelaransvarig i IFK Vänersborg.

– Vi har pratats vid, det stämmer, men vi har inte kommit särskilt långt.

För Hammarby tog säsongen slut i kvartsfinal mot SM-finalisten Bollnäs, som vann matchserien med 3-1, och där "Kimmen" fick spela i två.

– För min egen del har det gått bra, men skadan kom olyckligt, jag hade en bra period där, konstaterar han.

I bortamötet med Villa Lidköping (23 november) fick ena knät sig en smäll, med följd att ledbandet på insidan blev uttänjt, och det höll Joakim utanför laget i sju veckor.

Fotnot: I P21-landslaget som vann VM 2016 återfanns även Martin Falk, Adam Herou Löf och Simon Blomqvist, nu i IFK Vänersborg men då i Broberg.

MEST LÄST