Klar för spel efter mardrömsveckan

Tvåmålsskytt i annandagsderbyt mot Gripen Trollhättan, men sedan blev det ingen god fortsättning på 2016 års sista vecka för IFK Vänersborgs lagkapten Emil Viklund. Men nu är mardrömsveckan över, och Emil klar för comeback mot Broberg/Söderhamn.

ANNONS
|

Emil Viklund hade en av huvudrollerna när IFK vann även säsongens andra elitseriederby mot rivalen Gripen Trollhättan, och stod bland annat för matchavgörande 5-3 i den match som slutade 6-3 till de blåvita.

Men när febern slog till var det slut på det roliga, Emil missade matcherna mot både Kalix (vinst 7-3) och Bollnäs (förlust 2-4).

Och en olycka kommer sällan ensam, mitt i allt ringde förbundskapten Svenne Olsson och meddelade att han ställt Emil utanför bruttotruppen på 25 spelare till hemma-VM i Sandviken.

– Då låg jag redan däckad, säger IFK-spelaren.

Besviken så klart, men ändå inte överraskad över att Olsson valde att satsa på andra:

ANNONS

– Känslan var sån, och när jag inte blev uttagen till turneringen i Trollhättan så var det ändå rätt väntat.

Samtidigt hamnade Viklund i en svår sits, tidigare uttagen i Olssons landslag som halv, men placerad på mittfältet i Stefan Karlssons lagbygge. Karlsson valde ju att flytta ned Felix Pherson på den position som tidigare var Emils.

– Svenne förklarade att jag konkurrerade om en plats på mitten.

Där återfinns nu i stället bland annat namn som Daniel Berlin, Daniel Mossberg och Simon Jansson.

– Jag har inte presterat tillräckligt bra helt enkelt, konstaterar Emil.

I gengäld spelsugen värre nu när han är i speldugligt skick igen:

– Jag är knappast 100-procentig efter sjukdomen redan nu, men tillräckligt bra för att spela.

Fotnot: Svenne Olsson har tagit ut förre IFK-spelaren Christoffer Fagerström (nu i ryska Neftyannik) i bruttotruppen, så för ”Fager” finns fortfarande chansen till VM-spel. Den 19 januari ska truppen bantas från 25 till 18 spelare.

ANNONS