Klassiska landslagströjor till salu

Sugen på att äga en matchanvänd landslagströja? På lördag har du chansen när 15-talet landslagströjor kommer att auktioneras ut i TTELA:s studio i Arena Vänersborg.

ANNONS
|

Det är Per-Anders Gustafsson, som bland mycket annat är ledamot av Svenska Bandyförbundets styrelse, som hittat rariteterna som låg nedpackade i lådor i källaren på bandyförbundets tidigare lokaler i Katrineholm.

Nu har tröjorna transporterats till Arena Vänersborg och packats upp för lördagens auktion där ingen mindre än Gunnar Lidell, kommunalråd (M) i Vänersborg och känd från SVT:s "Auktionssommar", kommer att svinga klubban.

Bland tröjorna finns bland annat en som tillhört målvaktsfantomen Mikael Forsell (världsmästare 1993, 1995 och 1997), och en ännu tidigare variant som lär ha använts av Thomas Fransson, världsmästare han också (1981 och 1983).

Till detta en rad landslagströjor som används av utespelare i olika årgångar.

ANNONS

- Det kan vara så att jag spelat i en av dem, säger Anders Uhlin, tävlingsansvarig under VM.

Men allt är inte tröjor, en litografi från 1997, då VM invigdes i Vänersborg, kommer också att gå under klubban.

- Det speciella med den är att den är signerad av både far och son Lomanov, Sergej och Sergej säger VM-generalen Ulf Adolfson.

Behållningen från auktionen delas 50-50 mellan Svenska Bandyförbundet och IFK Vänersborgs ungdomssektion.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS