Richard Kamperin Wallin har fått känna av den hårda konkurrensen just nu i IFK Vänersborg, men till lördagens match mot Sirius är han tillbaka som libero igen.
Richard Kamperin Wallin har fått känna av den hårda konkurrensen just nu i IFK Vänersborg, men till lördagens match mot Sirius är han tillbaka som libero igen.

Läktaren ovan plats för IFK:s backveteran

Spel i tre matcher, utanför laget i fyra. Bister verklighet för IFK Vänersborgs backveteran Richard Kamperin Wallin. – Det känns konstigt när ­gubbarna åker in på isen och jag står på läktaren, säger han.

ANNONS
|

Att plötsligt vara utanför laget är en lika ny som ovan situation för Richard Kamperin Wallin, 29. – Jag har aldrig stått vid sidan tidigare, säger han. Och då ska man komma ihåg att den säsong som nu pågår är hans elfte i A-laget, sedan han återvände från en ettårig sejour i norska Sarpsborg (2005/06). – Sådan är idrotten, och konkurrenssituationen är bra för laget. Samtidigt som han lika snabbt konstaterar att: – Det är klart att jag vill spela. Men om man räknar bort Pavel Bulatov (som är given högerback) är det ju i praktiken så att Richard, ­Simon Blomqvist och Mathias ”Pumpen” Johansson gör upp om de två platser som återstår, den som libero och vänsterback. Och till eftermiddagens möte med Sirius, på klassiska SM-finalarenan Studenternas, är Richard tillbaka i laget igen, nu som libero och på ”Pumpens” bekostnad. Att spåra någon besvikelse hos Kamperin Wallin går inte, och att ha några invändningar mot tränaren Stefan Karlssons laguttagnin­gar så här långt är svårt med tanke på resultaten. – Så länge vi vinner bidrar jag med så mycket jag kan på tränin­garna, det gäller att göra jobbet varje dag och vara beredd när jag får chansen. Richards facit – från de matcher han spelat – är bra: Tre matcher och lika många segrar. Mötet med Sirius blir således hans fjärde, en motståndare han har respekt för: – Det är ett lag med bra individuella spelare, det kan nog ta lite tid att brotta ned dem. Fotnot: Richard Kamperin Wallin har spelat i vinstmatcherna mot Gripen Trollhättan (5-1), Vetlanda (6-5) och Tellus (12-3).

ANNONS

Bandy: Elitserien Sirius-IFK Vänersborg Studenternas, lördagkl 16.00. LÄGET I LAGET Tränaren Stefan Karlsson gör som vanligt, och roterar i startelvan: – Det är något av ett lyxproblem, men det gäller att alla spelare är i gång. Därför blir det nu två byten jämfört med den trupp som besegrade (7-5) Hammarby senast. In: Richard Kamperin Wallin och Alexander Mayborn. Ut: Mathias Johansson och Mikko Lukkarila. Klart är det också att Olle Berglund spelar med Blåsut lördag eftermiddag, när BBK möter Tranås på borta­is i allsvenskan södra. SÅ GÅR SNACKET IFK-tränaren Karlsson passade på att se Sirius live, när Uppsalagänget besegrade Gripen Trollhättan med 4-3. – Och då gjorde de stundtals många bra saker, det känns som att klubben är på gång igen. Detsamma kan sägas om IFK, med bara en förlust på sina sju första matcher. – Visst, vi har gjort det bra så här långt, men det kan vi inte leva på. Man kan inte slappna av någon gång. Lex Hammarby kanske, då det trots ledning med 4-0 blev spännande till slut och rena målexplosionen med åtta fullträffar sista kvarten. – Jag har aldrig varit med om ­något liknande, säger Karlsson. SÅ GÅR DET IFK studsade tillbaka direkt efter förlusten mot Sandviken (1-4), och tog tack vare segern mot Pasjkins Hammarby tillbaka serieledningen. Sirius är en lurig motståndare, med toppspelare som Lars Fall och Markus Kumpuoja, men om IFK gör en normal insats bör det ändå bli seger. TTELA-sportens tips: 2-6. PRELIMINÄR STARTELVA David Borvall – Adam Herou Löf, ­Pavel Bulatov, Richard Kamperin Wallin, Simon Blomqvist, Felix Pherson – Sergej Lomanov, Robin Lundqvist, Emil Viklund – Joakim Hedqvist, Nikita Ivanov. ÖVRIGA MATCHER Söndag: Villa Lidköping-Kalix. NÄSTA OMGÅNG Tisdag: IFK Vänersborg-Västerås. Onsdag: Edsbyn-Sirius, Gripen Trollhättan-Bollnäs, Kalix-Broberg Söderhamn, Villa Lidköping-Hammarby, Tillberga-Sandviken, Tellus-Vetlanda.

ANNONS