Vi har vant oss vid att se Mikko Lukkarila som forward i IFK Vänersborg, men i Vänercupen mot Gripen Trollhättan kommer han att provas som ytterhalv.
Vi har vant oss vid att se Mikko Lukkarila som forward i IFK Vänersborg, men i Vänercupen mot Gripen Trollhättan kommer han att provas som ytterhalv.

Mikko i ny roll mot Gripen

Mikko Lukkarila som ytterhalv? Jodå, IFK Vänersborgs finske landslagsman får en ny roll i onsdagens cupmöte med Gripen Trollhättan. – Jag har aldrig ens tänkt tanken att spela där, säger Mikko själv.

ANNONS
|

Det är Adam Herou Löfs körtelfeber som gör att IFK-tränaren Stefan Karlsson nu väljer att flytta Mikko Lukkarila flera hack nedåt i banan. – Vi vet inte hur länge Adam blir borta, jag vill inventera och se vilka alternativ vi har, säger Karlsson. Ett kan således vara Mikko Lukkarila, så sent som fredag-lördag forward när det finska landslaget mötte Sverige i Vetlanda, i samband med ”Landslagsveckan” För Mikko blir det helt nytt: – Jag har aldrig spelat där tidigare, och inte ens tänkt tanken, men jag spelar där tränaren säger. Dessutom är konkurrenssituationen stenhård bland anfallarna, samtidigt som alternativen på ytterhalvsplatserna inte är lika många. – Det är en position där man som spelare får ha mycket boll, betydligt mer än på topp, och nu ska jag i stället sätta igång de andra. Jag ska göra mitt bästa, sen får vi se hur det går, det här är både nytt och intressant för mig också, säger Mikko. Gripentränaren Ari Holopainen pratar om mötet med IFK som ett kvitto på hur långt man kommit med det defensiva jobbet. Viktor Nordmark är libero och ”försvarsgeneral”: – Vi kommer ganska säkert att få åka mycket skridskor, själv ska jag ta med mig nässpray, så jag inte blir förkyld! För att mer allvarligt konstatera att: – Det handlar om att få ihop defensiven, våra första 65 minuter mot Villa var riktigt bra. Samtidigt blir det ett annat spel den här gången, Villa spelar större, med mer passningar, Vänersborg spelar rakare, och kanske ännu mer nu med sina ryska spelare. Holopainen har inget emot tufft motstånd: – Att möta Vänersborg, med sina många nya spelare, är en rolig utmaning för oss. Vi kommer att få se hur långt vi kommit.

ANNONS
ANNONS