BBK-tränaren Alexander Mayborn ser fram mot kvällens derbyfight mot Vargön.
BBK-tränaren Alexander Mayborn ser fram mot kvällens derbyfight mot Vargön.

Nu blir det bandy direkt på webben

I kväll möts Blåsut Vänersborgs BK och Vargöns BK i det första av fyra derbyn i division 1 Västra. Samtidigt blir det premiär för direktsänd bandy på ttela.se.

ANNONS
|

När Blåsut åkte ur allsvenskan förra säsongen betydde det också att lagen bakom IFK Vänersborg hamnade på samma serienivå.

Efter sex spelade matcher i västra ettan har BBK spelat ihop åtta poäng, VBK sju.

– Jag är nöjd så här långt. Vi har ju ett nytt lag med många unga spelare och det är alltid ett steg att ta från junior till senior. Jag räknar med en del dippar under säsongen, säger Alexander Mayborn, spelande tränare i BBK och med mångårig elitserierutin i bagaget.

Johan Nidsjö, som tillsammans med Gunnar Eliasson tränar Vargöns BK, är också nöjd med sitt lags inledning på seriespelet:

ANNONS

– Jag måste vara positivt inställd till vad vi åstadkommit hittills. Vi har ju tappat några starka namn, fart och rutin och räknar inte med att gå upp. Å andra sidan kommer vi inte att ge oss i någon av matcherna.

Båda tränarna ser med tillförsikt fram mot kvällens match i Arena Vänersborg.

– Det är länge sedan vi möttes och många spelare känner varandra. Klart att det här är roligt, säger Alexander Mayborn.

– Vi möts fyra gånger i serien, men det här är det första derbyt och därför också det roligaste. Det är stekhett, säger Johan Nidsjö, lite på allvar men mest på skämt.

Derbyt blir också den första bandymatch som vi på TTELA-sporten direktsänder på webben.

ANNONS