Nu har Ari börjat sitt nya lagbygge

Innebandy trodde grabbarna i IFK Vänersborg. Det var bara ett problem: Någon hall var inte bokad. – Det här börjar bra, sa nye tränaren Ari Holopainen och skrattade gott.

ANNONS
|

Tisdagens träningspass var Ari Holopainens första som huvud­ansvarig för IFK Vänersborgs elitserielag, och det som var tänkt att bli innebandy slutade med ­stationsträning inne i Arena Vänersborg. På programmet i stället inter­valler över 50 sekunder. – Det är en finsk minut, den går snabbare, sa gamängen Alexander Zitouni blixtsnabbt. Men ändå tillräckligt långa för att det skulle vara jobbigt. Vilket till slut fick Holopainen att utbrista: – Kan ingen börja sjunga? Det är för tyst...

Nu var långt ifrån alla på plats från den trupp som spikades (?) i och med att Joakim ”Kimmen” Johansson skrev tvåårskontrakt och vi räknade in elva spelare, ­däribland nye Robin Mohlén från IFK Kungälv. – Men vi ska ha en träningsdag den 3 juni, då är alla spelare på plats. Redan nu har han dock börjat skönja konturerna i det som blir hans nästa lagbygge: – Det är som att bygga ett hus, man börjar från grunden, med målvakt och försvaret.

ANNONS

När det gäller sista utposten får David Borvall konkurrens av finske Kimmo Kyllönen. – Jag hoppas vi kan få en bra konkurrenssituation där. Och Holopainen förväntar sig också mycket av en annan landsman, Juho Liukkonen. – Han är revanschsugen efter den skada han fick i Bollnäs, Juho visade i senaste VM att han är tillbaka. Efter sina år i Bollnäs har Liukkonen spelat två säsonger hemma i Kampparit, och nu blir det alltså Sverige igen. Känslan att vara tillbaka i IFK? – Den är bra, det är motiverande att vara på den här nivån igen, säger Ari.

Ansvaret för konditionsträningen under försäsongen ligger annars, precis som tidigare, på förre elitroddaren Mikael Werner. Ispremiär blir det under vecka 32, och från och med vecka 34 blir det enbart träning på is. Klart är det också att IFK kommer att delta i Svenska Cupen och World Cup, om det blir någon ytterligare upplaga av Vänercupen återstår däremot att se.

ANNONS