Ilari Moisala är fåordig när det gäller en eventuell comeback i IFK Vänersborg, men uppgifter till TTELA-sporten gör gällande att den finske VM-spelaren är på väg tillbaka till klubben efter en säsong i ryska Volga.
Ilari Moisala är fåordig när det gäller en eventuell comeback i IFK Vänersborg, men uppgifter till TTELA-sporten gör gällande att den finske VM-spelaren är på väg tillbaka till klubben efter en säsong i ryska Volga.

Nytt IFK-intresse för Ilari

Han lämnade IFK Vänersborg efter bara en säsong, men nu kan Finlands VM-spelare Ilari Moisala, 32, vara på väg tillbaka till klubben. – Det vill jag inte kommentera, säger Moisala.

ANNONS
|

Ilari Moisalas första säsong (2015/16) i IFK blev inte vad varken han själv eller klubben tänkt sig.

– Det var min relation med Stefan (Karlsson, tränaren) som inte fungerade, föreningen var bra på alla sätt, säger Moisala.

Och nu kan han, efter en säsong i ryska Volga från Uljanovsk, vara på väg tillbaka till IFK för en andra sejour.

– Det kan jag inte kommentera, mitt kontrakt med Volga går ut den 31 mars.

För Volga tog säsongen slut den 14 mars, 0-3 i matcher i kvartsfinalserien mot Jenisej, och nu är Moisala hemma i Uleåborg igen.

Blir det fortsättning i Volga eller spel i Sverige nästa säsong?

ANNONS

– Det vet jag inte än, men jag vill ha ett tidigare beslut än i fjol, och inte vänta 2-3 månader den här gången.

När Moisala hämtades in från Broberg/Söderhamn var det för att ta hand om positionen som libero, men efter försäsong och World Cup placerades han som back i Stefan Karlssons lagbygge.

Skulle det bli aktuellt med comeback i blåvit dress är det ingen vågad gissning att det på nytt är för att spela libero, den position han haft under säsongen i Volga.

IFK genomförde hela förra säsongen utan att hitta rätt försvarsuppställning, och innan det var slutspelat hade Pavel Bulatov, Mathias Johansson, Richard Kamperin Wallin och Simon Blomqvist alla testats som libero med varierande framgång.

I en av sina första kommentarer som ny IFK-tränare konstaterade Ari Holopainen att "Jag kan konstatera att IFK har släppt in alldeles för många mål den här säsongen".

Nu säger samme Holopainen:

– Vi måste få ordning och reda på defensiven, där måste vi börja.

När det gäller klubbens intresse för Moisala konstaterar IFK-tränaren att:

– Är han ledig är vi givetvis intresserade, det är ett bra namn, det är allt jag kan säga nu.

ANNONS