Vänersborgaren Pavel Franz blir ny assisterande förbundskapten för det ryska a-landslaget i bandy, tillsammans med Misja Svechnikov från Ljusdal.
Vänersborgaren Pavel Franz blir ny assisterande förbundskapten för det ryska a-landslaget i bandy, tillsammans med Misja Svechnikov från Ljusdal.

Pavels nya uppdrag i Rysslands landslag

Pavel Franz fick frågan under World Cup, och tackade ja direkt. Nu blir han assisterande förbundskapten för det ryska landslaget.

ANNONS
|

Gräddan av rysk bandy fanns i Sandviken det senaste veckoslutet, däribland förbundskaptenen Sergej Mjaus, och när han hörde sig för om Pavels intresse för ett engagemang i a-landslaget behövde vänersborgaren Franz ingen lång betänketid: – Det var ingen tvekan från min sida, det är inte många gånger man får en sådan fråga. Vad det handlar om är rollen som assisterande förbundskapten bredvid Mjaus, där det fortsättningsvis blir en trojka som leder laget, förutom Mjaus och Franz även Misja Svechnikov, en av världens bästa bandyspelare genom alla tider, och nu tillbaka i Ljusdal igen efter många år i rysk klubblagsbandy. – Jag får ansvaret för försvarsspelet, Misja för mittfältet och anfallsspelet, förklarar Pavel. Rysslands landslag samlas den 2 december nästa gång, för ett träningsläger i Moskva, och kommer sedan till Trollhättan några dagar senare, den 5:e. – Och då ansluter både jag och Misja. På programmet står fyrnationsturneringen i Slättbergshallen den 9-11 december, där Sverige, Ryssland, Finland och Norge deltar. Pavels nya engagemang i rysk bandy betyder också att han tvingas hoppa av uppdraget som assisterande förbundskapten för det svenska damlandslaget. – Det är tråkigt att behöva sluta där, men det går inte att tacka nej till Rysslands landslag, det är mitt land. Jag spelade själv där i 20 år, och livet är sånt, ibland händer det oväntade saker. Magnus Nordin, från Trollhättan och förbundskapten för damlandslaget, har förståelse för Pavels beslut: – Jag kan bara önska honom lycka till, får han ett jobb i Ryssland är det inget att säga om det. Vem som tar Franz plats bredvid Nordin är inte bestämt, det var först i måndags kväll Magnus fick veta om Pavels nya uppdrag. – Men jag har ett par namn jag funderar på, säger Nordin.

ANNONS
ANNONS