Robin Lundqvist har gjort tio säsonger i IFK Vänersborg och fortsätter ytterligare minst två.
Robin Lundqvist har gjort tio säsonger i IFK Vänersborg och fortsätter ytterligare minst två.

Robin klar för två nya år i IFK

Veteranen Robin Lundqvist är klar för fortsatt spel i den blåvita IFK-dressen. – En viktig spelare på många sätt, säger Tommy Hjert, spelaransvarig i IFK Vänersborg.

ANNONS
|

Robin Lundqvist, med tio A-lagssäsonger i Kamraterna, har bestämt sig – det blir en fortsättning i klubben. Han har nu skrivit på ett nytt tvåårskontrakt. – Robin har ju ett långt förflutet i klubben och är en viktig spelare med hög grundkapacitet. Han är också viktig för den kontinuitet som vi alltid eftersträvar att ha i IFK, säger Tommy Hjert.

25-årige Robin Lundqvist debuterade i A-laget som tonåring och har till dags dato spelat i runda slängar 300 tävlingsmatcher för Vänersborg. Därmed är han en av de spelare som gjort flest matcher i klubben. – Robin kan användas på så många positioner i laget och spelar där tränaren säger. Han gör alltid jobbet och har förstås efter så många säsonger i klubben ett stort IFK-hjärta, poängterar Hjert.

ANNONS

Robin Lundqvist har den här säsongen spelat på såväl mittfält som ytterhalv och avslutade säsongen som spetsspelare. – En skridskostark bandyspelare med enorm fart, betygsätter Hjert, som i nuläget förfogar över 14 spelare (se faktaruta) och som räknar med att göra klart med fler under de närmaste dagarna.

Fakta: Kontraktsläget i IFK Vänersborg 2017/18: Simon Blomqvist Mathias Johansson Richard Kamperin Wallin Joakim Hedqvist Robin Öhrlund Mikko Lukkarila Sergej Lomanov* Pavel Bulatov* Nikita Ivanov* 2018/19: Olle Berglund David Borvall Emil Viklund Adam Herou Löf Robin Lundqvist *) Föreningen och spelaren har båda möjlighet att säga upp kontraktet senast den 31 mars.

ANNONS