Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/2
ANNONS ▼

Rysk dominans i Vänercup

Det bjöds på bra bandy när årets Vänercup avgjordes i helgen i Arena Vänersborg för P18. Det ryska storlaget SKA Neftyanik från Chabarovsk imponerade stort och vann cupen efter att ha vunnit samtliga sina tre matcher med 33-2 i målskillnad.

I söndagens final fick laget dock kämpa hårt för att besegra IFK Vänersborg som gjorde en mycket bra match, men förlorade med 4-1 (3-1) i en tuff och fysisk kamp.

– Jag tycker vi står upp mycket bra och krigar hela matchen. En nyttig och bra värdemätare för vårat lag att visa att vi kan stå upp mot ett sådant här jättebra lag, säger IFK:s huvudtränare Tobias Larsson.

Årets upplaga av Vänercupen var det starkaste hittils där det ryska SKA Neftyanik, dessutom toppat med regionens bästa spelare från Chabarovskområdet, stack ut. Laget är på ett två veckor långt träningsläger i Sverige med Vänersborg som första anhalt.

Det ryska laget vann 2016 Miniworld cup i Bollnäs efter att då vunnit samtliga sina sex matcher utan att släppa in ett enda mål. Nu lekte sig laget till söndagens final i Vänersborg efter vinster mot Villa/Lidköping med 9-1 och Sirius med 20-0 i sitt gruppspel.

I den andra gruppen var det arrangörsklubben IFK Vänersborg som var det starkaste laget. I sin första match i turneringen slog IFK Stabaek med 10-2 och vände sedan ett tidigt 0-3 underläge till seger 9-3 mot Västerås SK i lördagens gruppfinal.

I finalen var SKA Neftyanik mycket klara favoriter mot IFK och var också det starkare laget och vann rättvist med 4-1 (3-1), men det var betydligt jämnare än vad många kanske trodde inför matchen. IFK stod upp och bjöd på stenhårt motstånd matchen igenom.

– Det var en mycket bra final. Vi fick kämpa stenhårt för att vinna och IFK bjöd på tufft motstånd. En riktigt fysisk och bra match, säger tränaren och gamle stormålvakten Vladimir Shestakov, som är mycket nöjd med sin vistelse i Vänersborg.

Villa Lidköping slutade på tredje plats i turneringen och norska Stabaek besegrade Sirius i sin placeringsmatch och blev femma.

 

 

MEST LÄST