Tillsammans. Annie Berner får sällskap i Villa Lidköping av storasyster Rut-Lina Berner. Det blir första gången de spelar i samma lag.
Tillsammans. Annie Berner får sällskap i Villa Lidköping av storasyster Rut-Lina Berner. Det blir första gången de spelar i samma lag.

Systrarna Berner förenas i Villa

Efter tre raka SM-guld med Kareby IS väljer Rut-Lina Berner att lämna klubben. I stället gör hon sin lillasyster Annie sällskap i Villa Lidköping. – Det är första gången vi spelar ihop, det ska bli jätteroligt, säger Rut-Lina.

ANNONS
|

I slutet av mars tog Vänersborgaren Rut-Lina Berner, 21 år, sitt tredje raka SM-guld när hon tillsammans med Kareby besegrade Västerås i finalen på Tele2. Men ett fjärde raka med Kareby blir det inte. Rut-Lina Berner väljer att lämna klubben som hon varit trogen i fem år för att ansluta till den klassiska bandyklubben Villa Lidköping.

– Det är dels för att min lillasyster spelar där, dels för att det känns roligt att testa något nytt, säger hon om beslutet.

Rut-Lina kommer spela i tröjnummer 9, ett nummer hon nu tar från lillasyster Annie.

– Vi pratade om det innan och Annie sa att det var okej. Hon har tjatat på mig om att jag ska komma till Villa så då fick hon ge mig det numret.

ANNONS

I februari stod det klart att Villa Lidköping spelar i elitserien kommande säsong, det blir lagets första i högsta serien. Nu rustar man för att etablera sig i elitserien och Rut-Lina blir lagets första nyförvärv.

– Det är en erfaren men ändå mycket hungrig tjej som kommer att tillföra spelargruppen oerhört mycket, säger Viktor Bergqvist, föreningsutvecklare, i ett pressmeddelande.

För Rut-Lina innebär klubbyte att hon går från ett topplag till en nykomling.

– Jag har trivts bra i Kareby men det känns kul att prova något nytt. Villa satsar mycket på sitt damlag, de vill etablera sig i elitserien och i framtiden ta SM-guld. Det ska bli roligt att vara med på den resan, säger hon.

Vad kan du bidra med?

– Rutin, jag har ju spelat i högsta serien i fem år. Jag tror också jag kan bidra med att pusha de unga spelarna att ta för sig. Det är ett väldigt ungt men lovande lag, säger Rut-Lina Berner.

Emma Hansson, även hon från Vänersborg, som spelade mot Rut-Lina i senaste SM-finalen har förlängt med Västerås SK.

ANNONS