Det var knappast fredagsmys på Hällåsen för Johan Koch & Co i IFK Vänersborg, Broberg/Söderhamn vann med 5-3 och IFK:s nedåtgående trend fortsätter.

Tunga stjärnfallet på regniga Hällåsen

3 av 4 har blivit 4 av 5. Det handlar om IFK Vänersborgs förluster och nedåtgående trend i elitserien. – Vi är definitivt inte nöjda med insatsen, säger Johan Koch.

|

Från spel inomhus i Arena Vänersborg till ett regnigt Hällåsen i Söderhamn. Det syntes nästan direkt att de yttre förutsättningarna på fredagskvällen inte var IFK Vänersborgs likör. Hemmalaget Broberg trivdes bättre och när Vadim Arkhipkin och Joakim Jonsson sett till att ställningen var 2-0, redan efter 16 minuter, fann IFK-tränaren Stefan Karlsson för gott att ta timeout efter 21. Utan någon synlig effekt dock, inte mer än att Vänersborg åtminstone tillfälligt fick stopp på de gulklädda som gick hårt för ett tredje mål. – Det kändes farligt varje gång de kom in i vårt straffområde, tyckte Johan Koch. Nu dröjde det till kort före pausvilan när Broberg fick straff, sedan domaren Valdemar Olsson dömt för liggande spel på IFK:s lagkapten Emil Viklund. Säker straffskytt Martin Söderberg, anfallaren som var en av spelarna som Vänersborg försökte locka till sig till den här säsongen. Scenförändring i upptakten av andra halvlek, och snabb reducering av Sergej Lomanov, som pricksköt utom räckhåll för Brobergs målvakt Dennis Wasberg. – Och då hade vi bra fart, Broberg kändes darrigt i det läget. Men sedan en ny kalldusch i regnet, när Jonas Nygren gjorde mål på frislag bakom en skymd (?) David Borvall. Johan Kochs reducering bara fyra minuter senare var för all del en livlina, öppet mål för Kochen sedan Wasberg inte fått grepp om bollen, men med kvarten kvar var det go´natt. Martin Söderbergs andra mål (hörna den här gången) blev matchavgörande och innebar i praktiken att det var game over. Johan Koch kunde inte ens glädjas över att han gjorde mål på sin gamla hemmaarena: – Det var ingen större prestation, målet var ju helt öppet.

Matchfakta Broberg-IFK Vänersborg 5-3 (3-0) Målen: 1-0 Vadim Arkhipkin, 2-0 (16) Joakim Jonsson, hörna, 3-0 (44) Martin Söderberg, straff, 3-1 (48) Sergej Lomanov, 4-1 (61) Jonas Nygren, 4-2 (65) Johan Koch, 5-2 (74) Martin Söderberg, hörna, 5-3 (90+1) Emil Viklund. Utvisningar, Broberg: 2x10 min. Vänersborg: 4x10 min. Hörnor: 15-9. Domare: Valdemar Olsson. Publik: 1064. Så spelade IFK: David Borvall – Adam Herou Löf, Pavel Bulatov, Mathias Johansson, Simon Blomqvist, Emil Viklund – Robin Lundqvist, Robin Öhrlund – Sergej Lomanov, Joakim Hedqvist, Mikko Lukkarila. Ersättare: Markus Johansson (mv), Richard Kamperin Wallin, Alexander Zitouni, Johan Koch, Nikita Ivanov.