Tungt fall för IFK Vänersborg

Villa Lidköping kom med sina båda världsmästare Johan och Daniel Andersson. Det är spetskompetensen IFK Vänersborg saknar just nu. – De ligger en våning ovanför oss, det avgör matchen, kommenterade IFK-tränaren Mikael Svantesson.

|

Jesper Larsson tvingade Villa-målvakten Martin Berggren till ett bra ingripande redan i matchupptakten, minuten senare bröt han klockrent när Jesper Bryngelsson var på väg igenom.

IFK Vänersborg började respektlöst vid sitt första framträdande i Sparbanken Lidköping Arena. Men sen kom motgångarna i tät följd: 7:e minuten: 1-0 på hörna av Martin Johansson. 10:e minuten: IFK:s Andreas Eriksson drar på sig en onödig utvisning. 13:e minuten: Viktor Weiselius missar straff sedan Jonatan Rask börjat på egen planhalva och dragits omkull framför Villa-målet.

Lyckade kontringar Sånt brukar beskrivas som energiläckage - och var precis just det. Det hann rinna iväg till 5-1 fram till pausvilan. – Villa kontrar bort oss, och så är de effektivare, tyckte Mikael Svantesson. Andreas Erikssons mål innebar reducering till 3-1, men bar lika mycket Mikael Olssons signum.

Målet föregicks nämligen av en uppåkning av Olsson a´la de vi såg många av under försäsongen, men som tyvärr varit sällsynta sedan dess.

Ökade trycket IFK:s stora chans att närma sig målmässigt kom redan i upptakten av andra halvlek, när både Linus Rönnqvist och Daniel Andersson inledde på utvisningsbänken, men det närmaste man kom var ett skott av Andreas Eriksson.

– Vi har fart och fläkt, men inte den rätta kylan, fortsatte Svantesson. Inte förrän Johan Koch skar in från höger, ungefär som Daniel Mossberg i söndags. Skillnaden var att ”Mossan” kom från vänster och avgjorde VM-finalen, Koch reducerade till 5-2.

– Vi hade bra tryck i början på andra halvlek, synd att inte målet kom tidigare, menade Henric Eriksson, den avstängde lagkaptenen vars fysiska spel IFK saknade. ”Pluto” spelade ut sitt sista ess när han tog time out med tio minuter kvar men fick dåligt betalt.

När Jesper Bryngelsson (straff) slog in 6-2 var det go´natt. – Jag är inte nöjd, absolut inte, men totalt sett är vi inte långtifrån. Det här är en bra match att ta med sig. Närmast redan på fredag mot Edsbyn hemma i Arena Vänersborg.

Villa Lidköping-IFK Vänersborg 6-3 (5-1)Målen: 1-0 (7) Martin Johansson, hörna, 2-0 (24) Jesper Bryngelsson, hörna, 3-0 (27) Martin Johansson, hörna, 3-1 (30) Andreas Eriksson, 4-1 (34) Henrik Larsson, 5-1 (39) Daniel Andersson, 5-2 (68) Johan Koch, 6-2 (83) Jesper Bryngelsson, straff, 6-3 (93) Pekka Rintala.Hörnor: 9-6.Utvisningar: Villa 4x10, IFK 1x5 5x10.Domare: Peter Öhrlund, Örebro.Publik: 3 721.