SM-guld. Villa Lidköpings F17-lag med Annie Berner från Vänersborg och Greta Risberg från Trollhättan är nyblivna svenska mästare i bandy.

Tvåstadstjejer blev mästare i bandy

Annie Berner och Greta Risberg, med förflutet i IFK Vänersborg respektive Blåsut, blev på söndagsförmiddagen svenska mästare i bandy. Detta när Villa Lidköping vann finalen i F17-mästerskapet mot Västerås SK med 4-0 (2-0).

|

Tre tjejer från Tvåstadsområdet spelade SM-final i bandy på söndagsförmiddagen.

Utöver Annie Berner och Greta Risberg i Villa Lidköping återfanns även Vänersborgstjejen Emma Hansson i motståndarelaget Västerås SK på isen.

Hemmalaget Villa Lidköping fick en kanonstart på matchen genom ett ledningsmål av Tilda Ström redan efter tre minuter.

– Det var skönt att få det målet. Det var väldigt nervöst innan finalen, men det släppte när vi tog ledningen, säger Annie Berner efter finalsegern.

1-0 följdes av 2-0 genom Malin Kall i mitten av den första halvleken.

Det stod sig in i pausvilan.

– Vi hade en bra känsla inför matchen. Vi hade spelat bra i semifinalen och vi har spelat bra hela den här säsongen, säger Annie Berner.

När Malin Kall gjorde sitt andra och Villa Lidköpings tredje mål en kvart in i andra halvlek kopplade hemmalaget ett rejält grepp om segern.

Och när Maja Hellqvist gjorde avslutande 4-0 tio minuter före slutet var saken klar.

– Det var första SM-finalen för både mig och Greta och det känns väldigt roligt att vinna ett SM-guld, säger Annie Berner.

SM-guldet var ytterligare ett tecken på den fina säsong som Villa Lidköpings F17-lag har haft. Serieseger, följdes av seger i World cup och nu alltså även SM-guld.

– Vi har haft en bra defensiv hela säsongen och det är många som har velat vara med framåt och sätta de chanser vi har fått.

Annie Berner och Greta Risberg blir båda 16 år i år. Annie gör sin andra säsong i Villa Lidköping, Greta sin första.