Utvisningar fällde Blåsut

Det var ett något skakat Blåsut som kom till spel mot Karlstadslaget IF Boltic på söndagseftermiddagen efter storförlusten mot Frillesås i fredags kväll. Gästerna vann med 6-3 efter att ha varit i pausledning med 2-1.

|

– Vi gör ett bra framträdande, men vi blev inte domarbedömda på samma villkor som Boltic, tyckte Hans Peterson, lagledare i Blåsut.

Det kan man nog hålla med om, eftersom Blåsut fick fem 10-minutare mot noll för Boltic. I andra halvlek spelade man med två man mindre i femton minuter.

Men vi tar det från början. I den första halvleken uppträdde Blåsut defensivt riktigt bra. Det man kanske kan klaga på var, att när man gick till anfall kändes det som om hemmaspelarna saknade självförtroende – man vågade inte gå framåt, som man borde mot ett Boltic som inte imponerade.

Gästerna gick dock fram till en 2-0 ledning, innan Gripenlånet Andreas Eriksson reducerade sex minuter före pausvilan.

I andra halvlek kom en ny reducering vid ställningen 1-3. Robin Karlsson tog vara på Viktor Uhlins ribbskott. Men Boltic gick ifrån till en tremålsledning efter att ha tagit vara på fasta situationer. Man tog var på två hörnor och en straff på bästa sätt och vann till sist med 6-3.

Därmed fick Blåsut inkassera ytterligare en förlust och ligger pyrt till i tabellen.