Carl Pettersson gick på 60 slag

ANNONS
|

Han var nära att missa kvalgränsen. Och han började lördagen med att vara ett över par efter fyra hål.

Men sedan började Calle Petterssons show.

Sju birdies, två eagles och fem par på resterande fjorton hål gav ett resultat på 60, tio slag under par, och nästan en spräckt drömgräns på PGA-tourtävlingen i Kanada. Carl Pettersson var bara en birdie ifrån att skjuta magiska 59 slag, men niometers-putten på det artonde hålet smet retfullt förbi koppen.

- Jag sade till mig själv att jag inte kunde slå den kort, att jag var tvungen att ge den chansen, och jag slog en bra putt. Men med lite mindre fart hade den sannolikt gått in, säger 32-åringen.

60-rundan är nytt klubbrekord på St Georges Golf Club, men Pettersson grämer sig ändå över att det var så nära att han skrev in sig i historieböckerna.

ANNONS
- Jag är otroligt nöjd med att skjuta 60 slag, men att skjuta 59... Jag vet inte hur många chanser man får under en livstid, säger han.

Tidigare i år sköt amerikanen Paul Goydos en 59:a som den fjärde herren i PGA-tourens historia, och spelaren innan honom var David Duval som gjorde det 1999. Annika Sörenstam sköt också hon en 59:a 2001.

Men även om det inte blev en 59:a för "Big Dog" så blev det ett rejält kliv på leaderboarden. Pettersson avancerade 66 placeringar och är delad tvåa inför söndagens avslutning på elva slag under par - fyra slag bakom ledande amerikanen Dean Wilson.

ANNONS