Svårstoppad. Anton Snibb skapade ständig oro i motståndarnas försvar.

Övertygande, VFK!

Bara fyra man återfanns från den senaste startelvan mot Örgryte i Svenska cupen. Men VFK övertygade ändå stort i 5-2-segern hemma på Vänersvallen mot blivande seriekonkurrenten Lidköpings FK.

|

– Jag är jättenöjd med vårt offensiva spel i dag, säger VFK-tränaren Henrik Fridolvsson.

VFK:s försäsong har varit något annorlunda än vad de flesta division 2-lag är vana vid. Tre matcher i Svenska cupen och allsvenskt motstånd har genererat i en seger och två oavgjorda matcher. Nu, mot beskedligare motstånd i form av seriekonkurrenten Lidköpings FK, testade tränare Fridolvsson många nya spelare i en tänkbar startelva.

Endast Anton Snibb, Mikael Danielsson, Robin Igliqar och Andelo Vekic återfanns i startelvan från förra helgens match i Svenska cupen mot Örgryte.

– Det är naturligtvis en tanke med att testa olika spelare i tänkbara startelvor. Och jag tycker att vi dominerar den här matchen fullständigt från början till slut.

Det är svårt att säga emot.

VFK rullade på framåt med tyngd och fantasi och växlade spel ut mot kanterna med instick i djupled och fyllde på med manskap underifrån.

Lidköping fick ägna sig åt försvarsspel.

Det dröjde dock 22 minuter innan Enver Colic kunde styra in ledningsmålet på ett inspel från Mattias Wahman.

VFK-dominansen var stor, men i stället för 2-0 åkte hemmalaget på två snöpliga baklängesmål i slutet av halvleken när Lidköping ställde om.

– De gör det bra, men jag tycker att det är vi som har för dålig balans när de ställer om. Vi blir väl modiga framåt och tappar båda våra centrala mittfältare, analyserar Fridolvsson.

Med det i åtanke i halvtidsvilan satte VFK än högre press i den andra halvleken. Och nu kom också utdelningen retroaktivt i form av mål framåt.

Robin Igliqar lyfte in kvitteringen till 2-2 från boxen direkt i inledningen av halvleken, tre byten senare siktade inhopparen Alexander Karlsson rätt från straffområdsgränsen när han pricksköt 3-2 i mitten av halvleken. Inblandade i målet var även övriga inhoppare Valon Gashi och Andrew Palumbo.

Andrew Palumbo spelade sedan fram Mattias Wahman till 4-2 innan Valon Gashi nickade in slutresultatet 5-2 med kvarten kvar, även den här gången stod Andrew Palumbo för framspelet.

Lidköping hade ingenting alls framåt under den andra halvleken.

– Det är skönt att vi kan leverera en sådan här produkt mot en blivande seriekonkurrent, säger Henrik Fridolvsson, som bytte friskt med spelare under den andra halvleken.

– I Svenska cupen har mycket handlat om taktiska nycklar och motståndet, i den här matchen var det bara fokus på oss.

Träningsmatch

VFK-Lidköping 5-2 (1-2)

VFK:s startelva: Gabriel Persson - Casper Eriksson, Vedat Mehmeti, Mikael Danielsson, Anton Snibb (70) – Andelo Vekic, Robin Igliqar, Viktor Käkelä (55), Enver Colic (55) – Mattias Wahman (70), Markus Johansson (55).

Inhoppare: Valon Gashi (55), Andrew Palumbo (55), Alexander Karlsson (55), Markus Bengtsson (70), Alex von Bothmer (70).

Målen, VFK: 1-0 (15) Enver Colic, 2-2 (48) Robin Igliqar, 3-2 (63) Alexander Karlsson, 4-2 (73) Mattias Wahman, 5-2 (78) Valon Gashi.

Publik: Cirka 100.