Åsebro Brålanda föll trots ledning

Det fortsätter att blåsa motvind för Åsebro Brålanda i årets upplaga av division 2. Trots ledning i halvtid, föll man med 1-3 borta mot Skepplanda.

|

Denna match skulle egentligen ha spelats i augusti, som höstpremiär av årets division 2 Nordvästra Götaland. När det inte passade Skepplanda att spela matchen då, ställde man frågan till motståndarna från Dalsland om det inte skulle kunna gå att spela matchen i början av juli i stället. Å/B svarade ädelt att det var genomförbart, varav drabbningen lagen emellan ägde rum i går, trots att vårsäsongen egentligen rundades av redan förra veckan.

När matchen väl var i gång, var det en mycket jämn sådan. Gästerna ligger sist och har för tillfället ett stort behov av poäng, vilket gjorde glädjen i laget extra påtaglig när Jennie Larsson gav Åsebro Brålanda ledningen precis innan paus, efter att ha blivit fint framspelad av unga Blerona Avdijaj.

Efter paus var det dessvärre slut på det roliga för gästerna, som tappade till 1-1 i den andra aktens inledning, innan hemmalaget sedan också fullbordade vändningen och även gjorde 3-1 under tillställningens tio avslutande minuter.

– Det var tungt, samtidigt har de fler chanser än oss och förtjänar att vinna, erkänner Morgan Jacobsson, tränare i Å/B, som tillsammans med sin trupp får göra en kraftansamling till hösten för att försöka klättra i tabellen.

– Det ska bli skönt med ett uppehåll nu. Sedan ska vi, förhoppningsvis, öka träningsnärvaron, som varit alldeles för låg, berättar han.

Matchfakta

Skepplanda-Å /B 3-1 (0-1)

Målen: 0-1 (44) Jennie Larsson, 1-1 (57) Lina Karlsson, 2-1 (80) Amanda Errind, 3-1 (84) Lina Karlsson.

Domare: Bujar Durguti.