Alexander Adolfsson (till höger på bilden) fick jubla tre gånger i träningsmatchen mot LFK.

Adolfsson hattrickhjälte för VIF

Vänersborgs IF visade i genrepet mot Lidköpings FK att man blir att räkna med i årets division 2.  – Vi är ett sammansvetsat gäng, säger Alexander Adolfsson, tremålsskytt i 4-2-segern.

|

VIF är nykomlingar i årets division 2, men lär knappast bli någon slagpåse i tvåan, om man får tro resultaten på försäsongen. Bland annat har man besegrat de kommande seriekollegorna Skoftebyns IF och IK Gauthiod, vilket tyder på att man står sig bra inför seriestarten som går av stapeln kommande helg.

Man valde också att mäta krafterna med ett division 2-lag i generalrepetitionen, och visade där med eftertryck att man håller bra klass mot lag från samma nivå.

Redan efter sex minuters spel hemma mot Lidköpings FK, tog man ledningen då yttermittfältaren Alexander Adolfsson var påpasslig på ett inspel mot den bortre stolpen och stötte in ledningsmålet.

Gästerna tog sig dock tillbaka in i matchen, och utnyttjade slarv i VIF:s backlinje genom att kvittera.

Bara några minuter senare hade dock hemmalaget tagit tillbaka ledningen, då en lång svepande inläggsfrispark fann Hampus Vajizovic vid den bortre delen av straffområdet. Mittbacken nickade fram Adolfsson, som i sin tur nickade in bollen i mål.

– Det var inte riktigt en inövad variant, men vi har placerat ut folk på särskilda ytor i straffområdet, och har bestämda löpningar att ta när bollen hamnar i de ytorna, berättar Frank Rosendahl, tränare i VIF, vars mannar tillsammans med gästerna utkämpade en spelmässigt jämn resterande del av den första halvleken.

I mitten av den andra halvleken kom dock ett hemmaryck, då VIF gjorde två mål på en kvart och gick ifrån till 4-1. Först var det Nils Berner som spelade fram Adolfsson till fritt läge, varpå den sistnämnde fullbordade sitt hattrick, innan David Bennhage med en briljant yttersida friställde inhopparen Moussa Taher, som dundrade in lagets fjärde mål.

Lidköping skulle dock hinna med att tröstmåla till slutresultatet 2-4 innan slutsignalen, efter nytt slarv i VIF-försvaret.

– Det är synd att vi skänker bort två mål till dem, det hade varit skönt att hålla nollan, säger Rosendahl, vars lag därmed inte hållit tätt en hel match under hela försäsongen. Som tur var gjorde man i stället fyra mål framåt, vilket tremålsskytten Adolfsson var en starkt bidragande orsak bakom.

– Jag kanske borde sparat målen till serien, eftersom jag inte brukar göra så många, haha. Nä, skämt åsido, skönt att målskyttet lossnade, konstaterar han.

Matchfakta

VIF-Lidköping 4-2 (2-1)

Målen: 1-0 (5) Alexander Adolfsson, 1-1 (19) Hampus Lundgren, 2-1 (25) Alexander Adolfsson, 3-1 (63) Alexander Adolfsson, 4-1 (78) Moussa Taher, 4-2 (89) Martin Lundgren.

Så startade VIF: Tommy Herlogsson - Linus Lindholm, Hampus Vajizovic, Emil Guldbrandsen, Robert Lotsbom - Nils Berner, Jonathan Helldén - Mohamed Abdu, David Bennhage, Alexander Adolfsson - Simon Svensson.

Varningar, VIF: Lotsbom, Bennhage, Abdu, Taher.