Landslagsmannen Agon Beqiri visade lagkamraterna hur man gör mål på en långstraff. Den fullträffen betydde 3-0-ledning mot Torslanda vilket också blev slutresultat.

Agon avgjorde när Skoftebyn säkrade kontrakt

Skoftebyns 3-0-seger mot Torslanda i Torslandahallen på lördagskvällen betydde inte bara tre sköna poäng. – Nu är vi rent matematiskt klara för nytt kontrakt utan risk för kval, säger en mycket nöjd Christoffer Lundh, spelande lagledare i SIF.

|

När de båda lagen möttes i Arena Älvhögsborg vann Skoftebyn med 4-2. Den här gången blev det ånyo en ganska jämn match där Skoftebyn genom Agon Beqiri definitivt avgjorde knappa minuten före full tid. Agon prickade in lagets tredje långstraff sedan Krister Andersson och Gustaf Rådström missat varsin tidigare under matchen. – Jag var ju tvungen att gå in och visa grabbarna hur man slår en straff i nät, säger Agon Beqiri och skrattar.

Skoftebyn hade lite svårt att komma igång i matchen. – Ja, vi var inte riktigt påkopplade, men sedan skulle vi ha punkterat det här mycket tidigare, menar Beqiri. Utdelning kom före pausvilan genom Sabrija Jasarevic och Arlind Beqiri. – Och så hade vi två bollar i virket utöver de missade långstraffarna, påminner Christoffer

Lundh som nu alltså kan pusta ut tillsammans med SIF-manskapet. Kontraktet är i hamn vilket betyder spel i SFL även nästa säsong. – Ambitionen är ju att utvecklas för varje år, den här säsongen har vi mer fokuserat på resultaten. Vi vill förstås gärna behålla tredjeplatsen i serien, betonar Lundh som var både nöjd och inte med insatsen över 60 minuter: – Vi borde som sagt ha avgjort matchen tidigare. Men samtidigt är det inte många gånger som nollan hållits sedan starten av serien.

Matchfakta Torslanda-Skoftebyn 0-3 (0-2) Målen: 0-1 Sabrija Jasarevic, 0-2 Arlind Beqiri, 0-3 Agon Beqiri.