Linus Ewenborg (till vänster) svarade för ett av de tre målen i Skoftebyns segermatch mot Örebro Syrianska. Fredrik Larsson svarade för de båda andra. Spelaren med nummer fem på ryggen är Alfred Sundberg.
Linus Ewenborg (till vänster) svarade för ett av de tre målen i Skoftebyns segermatch mot Örebro Syrianska. Fredrik Larsson svarade för de båda andra. Spelaren med nummer fem på ryggen är Alfred Sundberg.

Alla Tvåstadslagen tog poäng

Det blev en lyckad fotbollslördag för de bästa lagen i Tvåstad. FC Trollhättan fick oavgjort mot Höllviken i division 1 Södra (se annan artikel), Skoftebyn besegrade Örebro Syrianska och VFK kryssade mot Skövde AIK i norra götalandstvåan medan VIF vann bortamötet med Velebit i division 3 Nordvästra Götaland.

ANNONS
|

Vänersborgs FK tog emot serieledande Skövde AIK hemma på Vänersvallen och matchen slutade 1-1. Detta sedan VFK för tredje matchen i rad åkt på ett baklängesmål i slutsekunderna och tappat segern. – Nu är det nog kört för att stå som serievinnare i höst, säger Raimo Käkelä, tränare i VFK. Hemmalaget tog ledningen med kvarten kvar att spela genom Peter Mandic. Poängtappet innebär att VFK ramlar från tredje- till femteplatsen i tabellen sedan Karlstad BK och IFK Kumla vunnit sina matcher och därmed passerat. Men upp till IFK Uddevalla på kvalplats skiljer å andra sidan bara tre poäng. Skoftebyns IF i samma serie klättrar däremot i tabellen efter klara 3-1 mot formstarka Örebro Syrianska. – Som vanligt visade vi upp ett starkt kollektiv och vann rättvist utifrån spel och målchanser, sammanfattade Johan Andersson, assisterande tränare i SIF. Fredrik Larsson svarade för två mål, 1-0 och 3-1, medan Linus Ewenborg nickade in 2-0-målet. I nuläget skiljer faktiskt bara två poäng mellan VFK och Skoftebyn och det kan bli en härlig Tvåstadsfight när lagen möts den 1 oktober på Nysätra. I trean ångar Vänersborgs IF vidare som serieledare, ganska ohotad sådan i dagsläget. 2-0 borta mot Velebit var stabilt och bra, bortsett den inledande kvarten. – Ja, då var vi illa ute, men Besarion räddade oss där, berättar Frank Rosendahl, tränare i VIF. Velebit hade två jättechanser, men målvakten Besarion Kodalaev parerade båda. Sedan kom VIF in i matchen och gjorde 1-0 genom Nisse Berner i den första halvleken och 2-0 genom David Bennhage i den andra. Nämnde Kodalaev klarade för övrigt en straff i slutminuterna och var lagets bäste spelare i ett för övrigt starkt kollektiv.

ANNONS
ANNONS