Arsenal bytte Alexis Sanchez mot Henrikh Mkhitaryan

Det har under en längre tid spekulerats kring Arsenalstjärnan Alexis Sanchez framtid – under måndagen tog spekulationerna slut.
Anfallaren lämnar London för spel i Manchester United – i utbyte fick Arsenal mittfältaren Henrikh Mkhitaryan.

ANNONS
|

En lång följetong nådde under måndagen till sist sitt slut. Arsenal och Alexis Sanchez går skilda vägar.

Sedan i somras har det florerat flyttrykten kring chilenaren som tillhört London-klubben sedan 2014.

Under en längre tid har Premier Leagues tabelletta Manchester City sett ut att vara i den troligaste adressen för Sanchez. Men till slut var det lokala rivalen United som lyckades locka till sig 29-åringens tjänster.

Bland annat genom att erbjuda en lön på motsvarande fyra miljoner kronor – i veckan.

"Jag kunde inte tacka nej"

Totalt blev det 169 matcher och 82 mål för Alexis Sanchez i Arsenal.

Nu ser han fram emot att testa ett nytt äventyr och att få "The Theatre of Dreams" som hemarena.

ANNONS

– Jag är stolt över att tillhöra världens största klubb. Jag tillbringade tre och ett halvt år i Arsenal och jag tar med mig många positiva minnen från en storklubb och fansen, säger Sanchez till Uniteds hemsida.

– Jag kunde inte tacka nej till att få spela på en historisk arena (Old Trafford) och att få jobba med José Mourinho. Jag är väldigt stolt över att bli den första chilenaren att spela för Uniteds A-lag. Jag hoppas att jag kan visa alla fans i världen varför klubben valde att ta mig hit.

Arsenal fick mittfältaren i utbyte

Arsenal gick dock inte tomhänta under måndagen – för i utbyte får man nämligen den offensiva mittfältaren Henrikh Mkhitaryan.

– Jag är väldigt glad över att vi kunde slutföra den här övergången. Det är en dröm som blir sann, eftersom jag alltid har drömt om att spela för Arsenal. Nu när jag är här ska jag göra mitt bästa för att den här klubben ska kunna skriva historia, säger Mkhitaryan på Arsenals hemsida.

Klubbens tränare Arsene Wenger spar inte på lovorden när det kommer till klubbens nyförvärv.

– Henrikh är en väldigt komplett spelare. Han skapar chanser, försvarar väl, han kan absorbera avstånd och han är dessutom väldigt hängiven. Jag måste säga att han är en spelare som har alla positiva egenskaper.

ANNONS

ANNONS