Bennhage skrev på för två år i FCT

Nu är det klart – David Bennhage, 31 år om en dryg vecka, spelar nästa säsong för FC Trollhättan. – Det känns bra och spännande, en utmaning, säger huvudpersonen själv. På fredagen skrev han på ett kontrakt som löper över två år.

ANNONS
|

Det har länge varit på gång, men nu är det definitivt – David Bennhages övergång från Ljungskile SK till FC Trollhättan.

Under fredagen ritade han på övergångshandlingarna och Fredrik Nyqvist, sportsligt ansvarig i FCT, är förstås mer än nöjd med det senaste nyförvärvet.

– Vi får en spelare med erfarenhet från lite tuffare miljöer, han har varit med länge på elitnivå och vet vad som krävs, säger Nyqvist.

David Bennhage är ursprungligen från Trollhättan, fotbollsfostrad i TFK, men hamnade under studietiden i Halmstad och IF Leikin.

Därifrån gick fotbollsresan till IK Oddevold, vidare till Ängelholms FF och slutligen Ljungskile SK där det betydde spel i superettan, totalt 134 matcher.

ANNONS

– David blir lite av en pappa i det här unga laget, något vi saknat tidigare. Det syntes faktiskt i vissa matcher den gångna säsongen, menar Fredrik Nyqvist.

ANNONS