Två mål har det hittills blivit för Tobias Berntsson i FCT-tröjan, men redan i kväll kan han få chansen att sätta dit fler.
Två mål har det hittills blivit för Tobias Berntsson i FCT-tröjan, men redan i kväll kan han få chansen att sätta dit fler. Bild: SEBASTIAN LAMOTTE

Berntsson vill avsluta på topp

Han bytte division 6 mot division 2, och sedan dess har Tobias Berntssons utvecklingskurva gått uppåt.
– Jag är imponerad över hur snabbt han har kommit in i tempot, säger FC Trollhättans tränare William Lundin.

ANNONS
|

När FC Trollhättan på torsdagskvällen avslutar vårsäsongen med match mot Nordvärmland FF hemma på Edsborg vill tränare William Lundin att hans lag ska visa upp ett sprakande anfallsspel.

– I de senaste hemmamatcherna har vi fått igång ett fint anfallsspel. Det hade vi svårt att få fram i Göteborg (senaste matchen mot Hisingsbacka), så nu ser jag framemot ett bra anfall, säger Lundin.

Det är där Tobias Berntsson kommer in i handlingen.

För när Assuério Barbosa åkte tillbaka till Brasilien lämnade han en lucka centralt i plan, en lucka som Pelle Ödlund fick fylla i matchen mot Hisingsbacka. Det öppnade i sin tur upp en plats på topp där Lundin valde att sätta in Berntsson. Att Lundin väljer samma i kväll är ingen omöjlighet.

ANNONS

– Berntsson har två spetsegenskaper, han hotar i djupled med sin snabbhet och så har han ett bra avslut. Det är två bra egenskaper att ha som han har använt väl, säger Lundin.

Det har resulterat i två mål, en handfull matcher från start och flera lyckade inhopp.

– Jag har haft en väldig tur som fått chansen i väldigt många matcher, för det är stor konkurrens i laget. Och min utvecklingskurva har varit bra. Sen har det inte blivit jättemycket mål, så det hoppas jag kommer framöver, säger Tobias Berntsson.

Hur har det varit att gå från division 6 till division 2?

– Jag vara bara i Sjuntorp i ett halvår så jag hann inte gå ner mig så mycket då, innan dess spelade jag i Ljungskile och tränade med deras a-lag. Även om jag inte spelade matcher så fick jag känna på tempot.

Nu återstår alltså en match för FCT innan semester väntar för spelarna, och Berntsson vill avsluta på bästa sätt.

– Det är en väldigt viktig match för vi vill sätta ribban inför höstsäsongen. Hur det går kommer att spegla hösten, så vi kan inte slappna av innan semestern.

ANNONS