VFK fick revansch på Skoftebyn

VFK fick revansch mot Skoftebyn och vann Tvåstadsderbyt på Vänersvallen med 3-0 (1-0) i västra damtvåan. I det andra derbyt i damtvåan vann LNIK stort , 6-1 (3-1), borta mot Wargön, som nu i det närmast är klart för nedflyttning till division 3.

|

Vi börjar med derbyt mellan VFK och Skoftebyn, där hemmalaget alltså fick revansch för vårens förlust. Elin Eriksson gjorde två av målen, bådai den andra halvleken. – När vi gjorde 2-0 kunde vi spela säkrare. Nu är målet att vinna även de matcher som är kvar och bli tvåa i serien, sa Eriksson efter matchen. Publiken, knappt 100 till antalet, fick se en match av typisk derbykaraktär med mer kamp än skönspel. VFK var bäst de första tio minuterna och skapade då ett par halvchanser, innan Skoftebyn kunde jämna ut spelet. – Jag tycker på det stora hela att vi är bättre den första halvleken, sedan förstörs matchen av ett domslut, menade Skoftebyntränaren Torben Christensen. Det han syftade på var avblåsningen på tilläggstid i första halvlek. En Skoftebynspelare blev ensam med VFK-målvakten Emelie Andersson från mittplan. Andersson parerade med händerna utanför straffområdet och domaren blåste. Men inte för frilägesutvisning, som de flesta trodde, utan för offside. – Det var absolut inte offside. Vår spelare kom från egen planhalva, ansåg Christensen. Minuten senare låg bollen i Skoftebyns mål, sedan VFK ställt om snabbt och 14-åriga Sajra Fejzic rullat in 1-0 förbi bortamålvakten Annika Möller. Tungt för Skoftebyn. Och det skulle bli ännu tyngre. Direkt i inledningen av andra halvlek hann snabba Elin Eriksson före en tvekande Skoftebynförsvarare och drog på ett skott utifrån. Bollen seglade över Annika Möller och in i det bortre krysset. Vackert. Och 2-0 för VFK. Därifrån kunde VFK styra matchen och hade bra koll på händelserna, även om gästernas Viktoria Hummerhielm sånär reducerade på ett lobbskott mitt i halvleken. Men bollen gick ribba ut och i stället fastställde Elin Eriksson slutresultatet till 3-0 tio minuter före slutsignalen. VFK jagar därmed vidare mot andraplatsen i serien. Motståndet i de tre avslutande omgångarna skrämmer inte; Wargön, Fristad/Spa/Borg och Arentorp/Helås ligger alla på under halvan i tabellen. Skoftebyn får kriga vidare i mitten. – Det är svårt att räcka till, när vi har folk borta hela tiden, suckade Torben Christensen.

I damtvåans andra derby blev den en enkel trepoängare för LNIK, som besegrade Wargön med 6-1 (3-1) på bortaplan. Wargön fick en smakstart och gjorde matchens första mål, när Lisa Jensen gjorde 1-0 på en omställning i den 7:e minuten. – Då kändes det riktigt bra, men så gjorde de 1-1 och gick ifrån till 1-3 i halvtid, säger Wargöns tränare Fredrik Andersson. Och i detlånga loppet var bottenlaget Wargön chanslöst mot LNIK. Tre mål till i andra halvlek gav 1-6 och Fredrik Andersson medger att det nog är kört med nytt kontrakt nu. – Det är det väl. De sista tio procenten finns inte. Vi har haft en generationsväxling och många spelare är födda år 2000, säger Andersson. Tränarkollegan i LNIK, Göran Löfström, var självklart gladare efter lagets seger som innebär en fortsatt andraplats i tabellen, steget för Vänersborgs FK. – Vi började inte bra, men vi trummade på och på det stora hela gör vi en bra match. Jag vill plussa extra för vår målvakt Gabriella Jonasson som tog en straff och Wilma Karlsson på mittfältet. Och så målskyttarna förstås. Dessa var för LNIK: Tilda Magnusson Tell 3, Evelina Löfström, 2 och Rebecka Heinerås.

Ett ringrostigt Åsebro/Brålanda vann sin match i division 2 Bohuslän/Dal. Det blev 4-2 (2-1) hemma mot Tjörn. Åsebro/Brålanda hade inte spelat någon seriematch sedan den 29 juni, men kämpade till sig tre poäng mot Tjörn. – Det här var en viktig seger. Vi behöver alla poäng vi kan få för att få spela i division 2 även nästa år, eftersom serierna görs om, säger Glenn Öder, assisterande tränare. Åsebro/Brålanda kämpade och krigade, men det var gästerna som hade mest boll. Hemmalaget tog dock vara på sina lägen och gjorde två mål i mitten av första halvlek, genom först Jennie Larsson och sedan Anna Dahlberg. Tjörn reducerade innan halvtidsvilan och kvitterade sedan i början av andra halvlek. – Då var det lite tungt och tjejerna hängde lite med huvudet, säger Glenn Öder. Gunilla Fredin gjorde dock 3-2 strax efter och när sedan Anna Dahlberg gjorde 4-2 kunde Åsebro/Brålanda hålla undan till seger. Tvåmålsskytten Anna Dahlberg och Anna Johansson bäst i Åsebro/Brålanda för dagen.

Div 2 västra dam: Vänersborgs FK-Skoftebyns IF 3-0 (1-0) Målen: 1-0 (45+4) Sajra Fejzic, 2-0 (48) Elin Eriksson, 3-0 (81) Elin Eriksson. Publik: 98.

Wargön-LNIK 1-6 (1-3) Målen, Wargön: Lisa Jensen LNIK: Tilda Magnusson Tell 3, Evelina Löfström, 2 och Rebecka Heinerås