Poängräddare. Johan Kortekangas kunde nicka in 1-1 med två minuter kvar av ordinariematchtid, och därmed rädda en poäng åt sitt lag.

BoIS tog viktig poäng mot Virgo

Trollhättans BoIS hade, trots en förlust på nio matcher, endast två poäng ned till strecket inför bortamötet med serietvåan Virgo. Trots tufft motstånd på bortaplan kunde en viktig poäng inkasseras i en match som slutade 1-1.

|

På Överåsvallen tog under lördagen tabelltvåan Virgo emot Trollhättans BoIS i en match där hemmalaget kämpadeom seriesegern, medan bortalaget snarare slogs med näbbar och klor för att hålla sig kvar i trean.

Efter dryga kvarten ropade BoIS på straff, och sköt kort efter en boll i kryssribban. Även hemmalaget hade en boll i målramen innan en mållös första halvlek var slut.

I minut 66 kom dock 1-0, efter ett högerinlägg som nådde pannan på Virgos Per Bergström. Efter ett dubbelbyte med kvarten kvar, då Jesper Ahlcrona byttes in, började medvindarna blåsa. BoIS är ju erkänt starka i slutskedet av matcherna, och således kom också kvitteringen. I 88:e minuten kunde Ahlcronas inlägg från höger nickas i mål av Johan Kortekangas.

Minuterarna senare kunde domare Rasmus Eriksson blåsa av matchen. Poängen innebär nu att BoIS får lite extra luft under vingarna inför slutspurten och utökar försprånget till nedflyttningskonkurrenterna, två poäng ner till kval och tre till direktnedflyttning.

– Vi gör väldigt bra ifrån oss i en av säsongens tuffaste matcher. Om det var något lag som skulle ha vunnit så var det vi. Spelmässigt tar vi kliv i varje match. Vi har mött två topplag nu och har bra självförtroende. Tabellen är ju extremt tajt så vi har lite kniven mot strupen, sa tränare Wingård efter matchen.