VFK pressade Rössö.

Bra insats av VFK mot Rössö

Vänersborgs FK förlorade mot IK Rössö med två mål mot ett. Men trots det är VFK:s tränare Per-Arne Lundqvist nöjd. – Vi gjorde en fantastisk bra match mot ett duktigt lag.

|

I helgen körde Vänersborgs FK över konkurrenten Vänersborgs IF när de vann med 9-1 i DM-derbyt. Men att kvällens match mot topp-laget i division 1, IK Rössö, inte skulle bli lika enkel var de väl medvetna om.

Men VFK visade direkt att de ville göra det svårt för division 1-laget. De startade starkt och styrde matchen, som spelades på den nya konstgräsplanen på Sörbyvallen i Brålanda, de första 20-25 minuterna. Trots det var det IK Rössö som tog ledningen i den 19:e minuten genom en lobb som VFK inte hade koll på. Resten av halvleken blev en jämn kamp men hemmalaget blev utan kvittering och gick till halvtidsvila i underläge.

Andra halvlek började böljande och redan efter åtta minuter kom kvitteringsmålet för VFK när målsprutan Sofia Thorsén blev framspelad av Rebecka Möller. Knappt tio minuter senare gjorde IK Rössö 2-1, vilket också blev slutresultatet.

Trots förlusten var Per-Arne Lundqvist märkbart nöjd efter matchen.

– Det här visar att vi är ett riktigt bra lag, vi är bra från försvar till anfall. Det är en stabil match som visar att vi är i bra form, säger han.

Något som bådar gott inför seriestarten om fyra veckor.