Det blev varken mål eller poäng för VFK

Nej, det ville sig inte alls för Vänersborgs FK i bortamötet med Herrestad. – Vi gör ingen bra match, erkände tränaren P-A Lundqvist, och vid slutsignalen visade anslagstavlan 4-0 (2-0).

|

Jobb, skador och sjukdomar slog hårt mot VFK, och när hemmalaget dessutom visade bättre inställning blev uppförsbacken som fanns från start rejält brant när Herrestad innan pausen kunde göra både 1-0 och 2-0.

Och sedan hjälpte det inte vad Lundqvist & Co hittade på, ett par ändringar till andra halvlek resulterade för all del i inte mindre än fyra bra chanser alldeles efter halvtidsvilan, men inte mer än så.

I sin jakt på reducering gick VFK ned på trebackslinje men det fick i stället omvänd effekt, Herrestad gjorde två mål i slutet av matchen när gästerna flyttade fram.

– Vi blev straffade för ett par individuella misstag, konstaterade VFK-tränaren.