Emil testade när FCT vann stort

FC Trollhättan och tränaren Tor-Arne Fredheim fick ett bra kvitto på offensiven när Götene besegrades med klara 4-1 (2-1) i onsdagskvällens träningsmatch på Edsborgs konstgräs. – Vi kommer till många avslut och framför allt har vi många avslut på mål, säger Fredheim som gladdes åt det pigga spelet framåt.

|

Flera tänkta startspelare saknades i FCT på grund av förkylningar och småskador. Fredrik Söderqvist, Richard Ekunde och Jonas Emanuelsson tillhörde alla den skaran av spelare och därför blev startelvan något annorlunda än planerat och bytena få.

Testspelaren Emil Svensson fick chansen på topp från start tillsammans med Josef Daoud och spelade en dryg halvlek.

– Han har varit skadad i ryggen i ett och ett halvt år, innan han kom tillbaka i spel i Gauthiod i höstas. Det var en ny konstellation med honom och Daoud på topp, men jag tycker att Emil visar upp en hel del kunnande. Det var bra att han fick matchtid i kväll, säger Fredheim.

Emil Svensson kommer att träna med FCT veckan ut.

Men hur såg då spelet ut på planen? Ja, FCT inledde med hög press och tryckte tillbaka division 3-laget Götene från start. Gästerna fick ägna sig åt spel på egen planhalva. Med bra rörelse och fantasifullt spel ut på kanterna drog hemma- laget isär backlinjen och satte målvakten Richard Hägg på prov.

Josef Daoud hade ett bra avslut som Hägg täckte undan och Emil Svensson var också framme och oroade.

Det dröjde dock till den 17:e minuten innan hemmalaget fick hål på Hägg. I ett snyggt anfall på vänsterkanten skickade Agon Beqiri in en boll mot straff- området. Där stod Fredrik Larsson ensam och avslutade säkert till 1-0.

I mitten av halvleken var Josef Daoud nära att utöka till 2-0, men en uppvärmd Hägg stod rätt placerad och täckte avslutet.

Istället kunde Götene ställa om och i ett sällsynt anfall kvitterade Albert Behrami, sedan FCT-defensiven agerat vilset.

– Det är den målchansen som Götene har i matchen och där agerade vi inte bra, konstaterar Fredheim.

Andreas Schmidt prickade ribbkrysset med en frispark i den 45:e minuten, innan Josef Daoud på tilläggstid i den första halvleken satte 2-1 med ett välplacerat skott intill stolpen och gav hemmalaget ledningen på nytt.

I andra halvlek fortsatte FCT:s press och Fredheim flyttade upp laget ännu mer. Fredrik Larsson gjorde sitt andra mål för kvällen när han i den 56:e minuten tog vara på ett inspel i straffområdet och avslutade med ett hårt och välplacerat skott. Larsson avslutade sedan kvällens målfabrikation med att vända runt en back och skjuta in 4-1 från distans med ytterligare ett välplacerat skott, stolpe in, i den 76:e minuten.

Tor-Arne Fredheim räknade till 20 avslut på mål.

– Vi fick ett bra kvitto på anfallsspelet i kväll.

Matchfakta

FC Trollhättan-Götene 4-1 (2-1)

Målen: 1-0 (17) Fredrik Larsson, 1-1 (37) Albert Behrami, 2-1 (45+2) Josef Daoud, 3-1 (56) Fredrik Larsson, 4-1 (76) Fredrik Larsson.

FCT: s startelva: Christoffer Karlsson - Andreas Schmidt, Robin Jansson (45), Adam Sävhage, Sean Conaboy - Fredrik Larsson, Pelle Ödlund, Felix, Ljung, Arlind Beqiri - Emil Svensson (58), Josef Daoud.

Avbytare: Johan Lundgren (45), Oliwer Mattiasson (58).

Publik: Ett 50-tal.